Βόλεϊ: Στα πλέι άουτ Παναθηναϊκός, Ηρακλής και Νίκη Αιγινίου

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 19:02
UPD:19:49
MotionTeam/ΣΥΝΕΡΓΑΤΗΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα Ηρακλής - Αρης.

A- A A+

Στα πλέι άουτ θα διεκδικήσουν την παραμονή τους στην κορυφαία κατηγορία του βόλεϊ, Παναθηναϊκός, Ηρακλής και Νίκη Αιγινίου, μετά τα αποτελέσματα στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου (22η).

Οι «πράσινοι» αν και βρέθηκαν να χάνουν 2-0 σε από τη Νίκη Αιγινίου στην Κυψέλη, τελικά έφεραν τα πάνω κάτω και επικράτησαν στο τάι μπρέικ με 3-2, την ώρα που ο «γηραιός» αυτοκτονούσε στη Μίκρα, όπου με το ίδιο σκορ (3-2) ηττήθηκε από τον αδιάφορο, Άρη.

Η φανέλα του Παναθηναϊκού...μίλησε στο κλειστό του Πανελληνίου. Προς στιγμή όλα έδειχναν ότι το «τριφύλλι» θα αποχαιρετούσε την Α1 και με το Μίλωνα θα συμμετείχαν από τη νέα σεζόν στο πρωτάθλημα της Α2. Η ομάδα του Γιώργου Μπακοδήμου, όμως, έφτασε στη μεγάλη ανατροπή και νίκη με 3-2 και να παραμείνει «ζωντανή» στη μάχη της παραμονής.

Με τη νίκη του ο Παναθηναϊκός και σε συνδυασμό με την ήττα του Ηρακλή από τον Άρη, μείωσε τη διαφορά στο -3 από το «γηραιό» και στο -5 απο τη Νίκη ενόψει των πλέι άουτ.

Οι τρεις ομάδες θα ξεκινήσουν τα πλέι άουτ με την ακόλουθη βαθμολογία: Νίκη Αιγνίου 25, Ηρακλής, 23, Παναθηναϊκός 20. Μετά από δύο γύρους η τελευταία ομάδα θα υποβιβαστεί στην Α2 ανδρών με τον Μίλωνα.

Την 3η θέση της κανονικής περιόδου εξασφάλισε ο ΠΑΟΚ, που υποχρέωσε τον Ολυμπιακό στη δεύτερη εφετινή του ήττα με 3-0 σετ στην Πυλκαία. Οι Θεσσαλονικείς με την επιτυχία τους θα παίξουν στα ημιτελικά των πλέι οφ, ενώ οι «ερυθρόλευκοι» με μόλις 2 ήττες σε 22 αγώνες θα έχουν το πλεονέκτημα έδρας μέχρι και τους τελικούς. Ηταν η πρώτη νίκη του ΠΑΟΚ επί του Ολυμπιακού με 3-0 από το 1998 που καθιερώθηκε το νέο σύστημα καταγραφής πόντων.

Πίσω από τον Ολυμπιακό βρέθηκε ο Παμβοχαϊκός, μετά το 3-2 επί του Φοίνικα Σύρου, ενώ την τετράδα συμπλήρωσε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης, παρά την ήττα του στην Κηφισιά με 3-2 σετ.

Στο αδιάφορο ματς της τελευταίας αγωνιστικής η Λαμία υποχρέωσε σε μία ακόμη ήττα τον ουραγό Μίλωνα με 3-1 σετ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις