Ιταλία: Δεν παραιτείται ο Ναπολιτάνο

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 17:32
UPD:20:24
REUTERS/REMO CASILLI

Ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο κατά την αποχώρησή του από συνέντευξη Τύπου στο Κυρηνάλιο Μέγαρο στη Ρώμη. Ο πρόεδρος της Ιταλίας, διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, προκειμένου να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό ενός βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος.

A- A A+

Κανονικά θα συνεχίσει να ασκεί τα καθήκοντά του μέχρι τη λήξη της θητείας του, στις 15 Απριλίου, ο ιταλός πρόεδρος Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, όπως ξεκαθάρισε ο ίδιος με δηλώσεις του προς τους δημοσιογράφους.

Ο ιταλός πρόεδρος κατέστησε σαφές πως δεν εννοεί να παραιτηθεί, ενώ θέλησε να στείλει και ένα δεύτερο, ξεκάθαρο μήνυμα, ότι «η Ιταλία, συνεχίζει να διαθέτει κυβέρνηση η οποία χαίρει της εμπιστοσύνης του κοινοβουλίου και ετοιμάζεται να αναλάβει ουσιαστικές πρωτοβουλίες υπέρ της οικονομίας, σε συνεργασία με την Ευρώπη και με την καθοριστική συμβολή της βουλής και της γερουσίας».

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Δεν παραιτείται ο πρόεδρος της Ιταλίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο

Ο πρόεδρος της Ιταλίας,Τζόρτζιο Ναπολιτάνο, διέψευσε σήμερα δημοσιεύματα που τον εμφάνιζαν να είναι διατεθειμένος να παραιτηθεί, προκειμένου να ασκήσει πίεση στους πολιτικούς αρχηγούς για το σχηματισμό ενός βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος.

Με τη διευκρίνισή του αυτή, ο ένοικος του προεδρικού μεγάρου της Ρώμης θέλησει να προλάβει τυχόν αρνητικές αντιδράσεις των αγορών, λόγω της συνεχιζόμενης πολιτικής αβεβαιότητας.

Από την στιγμή που ο Τζόρτζιο Ναπολιτάνο «θα παραμείνει στην θέση του μέχρι την τελευταία ημέρα της θητείας του», απομακρύνεται και το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών, τουλάχιστον μέχρι το καλοκαίρι, διότι δεν υπάρχουν τα απαιτούμενα χρονικά περιθώρια.

Ο νυν πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο διάδοχός του, που πρέπει να εκλεγεί μέσα στον Απρίλιο, θα συνεχίσουν να εργάζονται, κατά συνέπεια, για μια κυβέρνηση ευρείας συμμετοχής, με πρωθυπουργό που, όπως φαίνεται, μπορεί να μην ανήκει στα στρατηγεία των κομμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή