Δίκη «17Ν» : Δεν αναγνώρισαν οι μάρτυρες τους κατηγορουμένους

Τετάρτη, 30 Απριλίου 2003 13:34
A- A A+

Κανένας από τους μάρτυρες που κατέθεσαν στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, για τη ληστεία της χρηματαποστολής του ΟΤΕ Πατησίων, στις 2 Απριλίου του 2002, δεν μπόρεσαν να αναγνωρίσουν τους δράστες στο πρόσωπο των κατηγορουμένων.

Ο Κώστας Καρατσώλης, ο οποίος φέρεται σύμφωνα με το παραπεμπτικό βούλευμα ότι ήταν ένας από αυτούς που συμμετείχαν, απαντώντας σε ερώτηση του αναπληρωτή εισαγγελέα της έδρας κ. Βασίλη Μαρκή, αρνήθηκε ότι είχε οποιαδήποτε σχέση με τη ληστεία. «Δεν γνωρίζω τίποτα. Ημουν τουλάχιστον 30 χιλιόμετρα μακριά», είπε ο κατηγορούμενος.

Στη συνέχεια, το δικαστήριο προχώρησε στην εξέταση μαρτύρων για την κλοπή του Πολεμικού Μουσείου, στις 3 Φεβρουαρίου του 1990. Ο υπάλληλος του Μουσείου κ. Παύλος Γαλιμάτης, ο οποίος εργαζόταν ως φρουρός στον ημιόροφο, απ'όπου εκλάπησαν τα μπαζούκας, υποστήριξε, ότι, αυτός που τον είχε απειλήσει μοιάζει με το Σάββα Ξηρό, ενώ εκείνος που πήρε τα μπαζούκας μοιάζει με τον Δημήτρη Κουφοντίνα.

Ωστόσο, στη συνέχεια διευκρίνισε ότι όσα είπε ταιριάζουν με αυτά που υποστήριξαν οι κατηγορούμενοι στις απολογίες τους. Η δίκη συνεχίζεται.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή