Ευρωλίγκα: Στο χέρι του Ολυμπιακού η πρόκριση στα πλέι οφ

Σάββατο, 30 Μαρτίου 2013 00:20
UPD:00:20
ICON PRESS/ΚΩΣΤΑΣ ΜΠΑΛΤΑΣ

Οι «ερυθρόλευκοι», που την ερχόμενη εβδομάδα θα υποδεχτούν την Κίμκι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Top 16, μπορεί, εφόσον κερδίσουν, να τερματίσουν ακόμη και στη 2η θέση, αρκεί να χάσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελόνη από τη «Μπάρτσα» (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

«Σφαγή» γίνεται στον 6ο όμιλο της Ευρωλίγκας, όπου την τελευταία αγωνιστική 5 ομάδες παλέψουν για τις θέσεις 2,3 και 4, μιας και η πρώτη έχει κριθεί (Μπαρτσελόνα).

Η νίκη των Καταλανών στην Τοσκάνη επί της Σιένα ήταν ένα ακόμη «δώρο» στον Ολυμπιακό, που, πλέον, κρατάει την τύχη στα χέρια του για να προκριθεί στα πλέι οφ. Οι «ερυθρόλευκοι», που την ερχόμενη εβδομάδα θα υποδεχτούν την Κίμκι στο πλαίσιο της τελευταίας αγωνιστικής του Top 16, μπορεί, εφόσον κερδίσουν, να τερματίσουν ακόμη και στη 2η θέση, αρκεί να χάσει η Μακάμπι Τελ Αβίβ στη Βαρκελόνη από τη «Μπάρτσα».

Ο Ολυμπιακός μπορεί να τερματίσει δεύτερος, ή τρίτος, εφόσον νικήσει τους Ρώσους, ή ακόμη και να αποκλειστεί σε περίπτωση ήττας και συνδυασμό άλλων αποτελεσμάτων στο φινάλε της δεύτερης φάσης της διοργάνωσης.

EPA/YURI KOCHETKOV

Φάση από τον αγώνα μπάσκετ μεταξύ Κίμκι και Κάχα Λαμποράλ.

Ας δούμε, όμως, το πρόγραμμα της τελευταίας αγωνιστικής: Ολυμπιακός-Κίμκι, Κάχα Λαμποράλ-Σιένα και Μπαρτσελόνα-Μακάμπι Τελ Αβίβ.

 

Η βαθμολογία των ομάδων που βρίσκονται κάτω από τη Μπαρτσελόνα έχει ως εξής: Μακάμπι 8-5, Ολυμπιακός 8-5, Σιένα 7-6, Κίμκι 7-6 και Κάχα Λαμποράλ 7-6.

Τα σενάρια που υπάρχουν:

'Όπως προαναφέραμε με νίκη επί της ρωσικής ομάδας ο Ολυμπιακός είναι δεύτερος, αρκεί η Μακάμπι χάσει στη Βαρκελόνη από τη Μπαρτσελόνα.

Η ελληνική ομάδα θα τερματίσει τρίτη, εφόσον νικήσει την Κίμκι και ταυτόχρονα οι Ισραηλινοί περάσουν και αυτοί με «διπλό» από την έδρα των Καταλανών (οι Πειραιώτες υστερούν στην  ισοβαθμία με την «ομάδα του λαού»). Ο Ολυμπιακός εάν νικήσει αποκλείεται να πέσει κάτω από την τρίτη θέση, άσχετα με το τι θα γίνει στο ματς της Κάχα με τη Σιένα.

Αν χάσει ο Ολυμπιακός θα παίξει ρόλο η τελική διαφορά της ήττας και θα προσμετρηθεί το συνολικό goal average στα παιχνίδια των ομάδων που ισοβαθμούν (όλες έχουν ίδιο αριθμό νικών στα μεταξύ τους):
-αν ο Ολυμπιακός χάσει και κερδίσουν Μακάμπι και Σιένα, υπάρχει τριπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, Κίμκι και Σιένα όπου:

Α) αν χάσει μέχρι με 1-3 πόντους είναι τρίτος και μένουν εκτός Κίμκι και Κάχα Λαμποράλ.
Β) αν χάσει μέχρι με 5+ μένει εκτός, με δεύτερη τη Μακάμπι, τρίτη τη Κίμκι και τέταρτη τη Σιένα.

-αν ο Ολυμπιακός χάσει και κερδίσουν Κάχα Λαμποράλ και Μακάμπι, υπάρχει τριπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, Κάχα Λαμποράλ και Κίμκι όπου:

Α) αν χάσει με έναν πόντο είναι τρίτος, με Μακάμπι δεύτερη και Κίμκι τέταρτη.
Β) αν χάσει από 2 ως 12 πόντους είναι τέταρτος, με Μακάμπι δεύτερη και Κίμκι τρίτη.
Γ) αν χάσει με 12+ πόντους μένει εκτός και περνούν Μακάμπι δεύτερη, Κίμκι τρίτη και Κάχα Λαμποράλ τέταρτη.

-αν ο Ολυμπιακός χάσει και κερδίσουν Μακάμπι και Κάχα Λαμποράλ έχουμε τετραπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, Κάχα Λαμποράλ, Κίμκι και Μακάμπι, όπου:
Α) αν χάσει με 1-10 πόντους είναι τρίτος με δεύτερη την Κίμκι και τέταρτη την Κάχα Λαμποράλ.
Β) αν χάσει με 11 πόντους είναι τέταρτος με δεύτερη την Κίμκι και τρίτη την ισπανική ομάδα,
Γ) αν χάσει με 12+ πόντους αποκλείεται και περνούν η Κίμκι ως 2η,  η Κάχα Λαμποράλ τρίτη και η Μακάμπι τέταρτη.

-αν χάσει ο Ολυμπιακός και νικήσει η Σιένα, αλλά χάσει η Μακάμπι, υπάρχει τετραπλή ισοβαθμία Ολυμπιακού, Σιένα, Μακάμπι και Κίμκι, όπου:

Α) αν χάσει μέχρι 20 πόντους είναι τέταρτος, με δεύτερη την Κίμκι, τρίτη τη Μακάμπι και τέταρτη την Κάχα.
Β) αν χάσει με 20+ πόντους μένει εκτός αι περνούν δεύτερη η Κίμκι, τρίτη η Μακάμπι και τέταρτη η Σιένα.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις