ΗΠΑ: Υπεύθυνη η Πιονγιάνγκ για την κλιμάκωση στην κορεατική χερσόνησο

Δηλώσεις εκπροσώπου του Λευκού Οίκου
Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 21:04
UPD:21:04
REUTERS/KCNA

Ο ηγέτης της Β. Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν διέταξε τις μονάδες πυραύλων της χώρας να βρίσκονται σε επιφυλακή για επίθεση κατά των στρατιωτικών βάσεων των ΗΠΑ στη Νότια Κορέα και τον Ειρηνικό, ως απάντηση στις εκπαιδευτικές πτήσεις αμερικανικών βομβαρδιστικών αεροπλάνων B-2 πάνω από τη κορεατική χερσόνησο.

A- A A+

Η Βόρεια Κορέα απομονώνεται όλο και περισσότερο με την «φιλοπόλεμη ρητορική της», προειδοποίησε σήμερα ο Λευκός Οίκος, καθώς η Πιονγιάνγκ επέσεισε και πάλι την απειλή να επιτεθεί στις ΗΠΑ, αφότου δυο αμερικανικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη Β-2 συμμετείχαν σε ασκήσεις στη Νότια Κορέα.

Ο εκπρόσωπος της προεδρίας των ΗΠΑ, Τζος Έρνεστ,  απέρριψε τις αιτιάσεις ότι είναι οι ΗΠΑ οι οποίες κλιμακώνουν την απειλή να ξεσπάσει πόλεμος στην κορεατική χερσόνησο, και σημείωσε: «Είναι σαφές ότι η κλιμάκωση πραγματοποιείται από τους Βορειοκορεάτες με τη ρητορική και τις ενέργειές τους».

Κάλεσε μάλιστα τη Βόρεια Κορέα να ανταποκριθεί στις διεθνείς της υποχρεώσεις και σημείωσε ότι οι ΗΠΑ παραμένουν προσηλωμένες στην προστασία τους εαυτού τους και των συμμάχων τους στην περιοχή.

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν την ικανότητα, και έχουμε δείξει την βούλησή μας να χρησιμοποιήσουμε αυτή την ικανότητα, να προστατεύσουμε τα συμφέροντά μας και τους συμμάχους μας. Και δεν υπάρχει κανένας λόγος να οδηγηθούμε σε μια τέτοια κατάσταση», τόνισε ο κ. Ερνεστ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή