Υπέρ μιας συμμαχίας με τον Μπερσάνι ο Μπερλουσκόνι

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 14:01
UPD:14:45
EPA/ALESSANDRO DI MEO

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, την εκφράσαμε με απόλυτη σαφήνεια στον πρόεδρο», είπε ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL), Σίλβιο Μπερλουσκόνι μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

A- A A+

Έτοιμος να υποστηρίξει μία κυβέρνηση συνασπισμού με τον κεντροαριστερό ηγέτη Πιερ-ΛουίτζΙ Μπερσάνι εμφανίστηκε ο πρώην πρωθυπουργός της Ιταλίας Σίλβιο Μπερλουσκόνι, απορρίπτοντας μία κυβέρνηση τεχνοκρατών όπως αυτή του απερχόμενου Μάριο Μόντι.

«Η θέση μας δεν έχει αλλάξει, την εκφράσαμε με απόλυτη σαφήνεια στον πρόεδρο», είπε ο ηγέτης του συντηρητικού κόμματος Λαός της Ελευθερίας (PdL) μετά από συνάντησή του με τον πρόεδρο της χώρας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο.

Ερωτηθείς εάν τάσσεται υπέρ ενός τεχνοκράτη πρωθυπουργού, ο Κ. Μπερλουσκόνι απάντησε: «χρειαζόμαστε την εμπειρία και τον επαγγελματισμό της πολιτικής» δεδομένης και της «τραγικής εμπειρίας» της κυβέρνησης Μόντι.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Συνεχίζει την προσπάθεια σχηματισμού κυβέρνησης ο Ναπολιτάνο

Ραγδαίες είναι οι πολιτικές εξελίξεις στην Ιταλία. Ο ηγέτης της κεντροαριστεράς Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι επέστρεψε την διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης στον πρόεδρο της Ιταλικής Δημοκρατίας Τζόρτζιο Ναπολιτάνο. Μετά από αυτήν την εξέλιξη προκύπτουν πολλά ερωτηματικά για την επόμενη μέρα με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, του οποίου η θητεία λήγει σε ένα μήνα, να καλείται να αναλάβει πρωτοβουλίες για το σχηματισμό ενός βιώσιμου κυβερνητικού σχήματος.

Ο κ. Μπερσάνι χθες βράδυ άφησε να εννοηθεί ότι υπάρχουν σημεία ανυπέρβλητης διαφωνίας με την συντηρητική παράταξη.

Ο κ. Ναπολιτάνο αναμένεται να ανακοινώσει τις τελικές του αποφάσεις  - είτε την ανάθεση εντολής σχηματισμού κυβέρνησης σε ένα μη πολιτικό πρόσωπο, ή την επιβεβαίωση της εμπιστοσύνης του στον κ. Μπερσάνι -  σήμερα το βράδυ ή το αργότερο αύριο το πρωί.

Πηγές: Reuters, ΑΜΠΕ

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή