Αναπαράσταση της σταύρωσης του Ιησού στις Φιλιππίνες

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 09:33
UPD:09:35
REUTERS/ROMEO RANOCO

O 52χρονος Ρούμπεν Ενάχε, ο οποίος αναπαριστά τον Ιησού Χριστό για 27η φορά, ουρλιάζει καθώς ένας άντρας που υποδύεται ένα ρωμαίο στρατιώτη καρφώνει ένα καρφί στην παλάμη του κατά τη διάρκεια της αναπαράστασης της Σταύρωσης του Ιησού την Μεγάλη Παρασκευή, στην πόλη Σαν Πέδρο, βόρεια της Μανίλα.

A- A A+

Δεκάδες πιστοί «σταυρώθηκαν» στις Φιλιππίνες αναπαριστώντας τον μαρτυρικό θάνατο του Ιησού Χριστού, σήμερα Μεγάλη Παρασκευή των καθολικών. Εκατοντάδες άλλοι μαστιγώθηκαν σε ένδειξη μετάνοιας.

Το τελετουργικό της Μεγάλης Παρασκευής είναι η σημαντικότερη στιγμή των εορτασμών του Πάσχα στις Φιλιππίνες, όπου σε ποσοστό 80% οι κάτοικοι είναι καθολικοί.

Η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία είναι αντίθετη με τη συγκεκριμένη τελετουργία και έχει ζητήσει από τους πιστούς αντί να την ακολουθούν, να παρακολουθούν τις λειτουργίες και τις αγρυπνίες στις ενορίες τους.

Παρόλα αυτά, χιλιάδες άνθρωποι έφτασαν στην πόλη Σαν Φερνάντο της επαρχίας Παμπάνια, 60 χιλιόμετρα βόρεια της Μανίλας, όπου περισσότεροι από 30 άντρες «σταυρώθηκαν».

Ο 57χρονος Βιλφρέντο Σαλβαντόρ δήλωσε πως για πρώτη φορά «σταυρώθηκε» πριν από επτά χρόνια για να ευχαριστήσει τον Χριστό για όλα τα θαύματα στη ζωή του, αλλά και για να εξιλεωθεί για τις αμαρτίες του. Είπε ακόμη πως θα συνεχίσει να το κάνει όσο αντέχει.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή