Formula 1: Επιμένει στη Mercedes η Force India

Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 23:23
UPD:29/03/2013 00:08

Μια νέα περίοδος αναμένεται από το 2014 για τη Formula 1 με τους V6 υπερτροφοδοτούμενους κινητήρες. Σε αυτή τη νέα εποχή η Force India εμπιστεύεται για μία ακόμη φορά τη Mercedes-Benz.

A- A A+

Force India και Mercedes-Benz συνεχίζουν μαζί και μετά το 2014. Οπως έγινε γνωστό από την ινδική ομάδα, οι δύο πλευρές επεκτείνουν τη συνεργασία τους από του χρόνου και έπειτα. Κατά συνέπεια, η ομάδα του Βιτζάι Μαλάια θα χρησιμοποιεί τους γερμανικούς κινητήρες και το σύστημα Κινητικής Ενέργειας (KERS).

Η Force India αποφασίζει να μη ρισκάρει του χρόνου, προτιμώντας την ασφαλή επιλογή της γερμανικής εταιρείας. Μία χρονιά που έχει ιδιαίτερη σημασία για τη Formula 1 λόγω των νέων κανονισμών και τη χρήση των V6 υπερτροφοδοτούμενων κινητήρων.

Παράλληλα, η συνεργασία των δύο πλευρών διευρύνεται καθώς η Force India θα προμηθεύεται από το 2014 το κιβώτιο και τα υδραυλικά συστήματα της Mercedes. Η ομάδα του Σίλβερστοουν  αποτελεί σταθερό πελάτη της γερμανικής εταιρείας από το 2009, φτάνοντας αισίως τα πέντε χρόνια συνεργασίας.

«Η νέα μας συμφωνία με τη Mercedes-Benz για τα επόμενα χρόνια είναι ό,τι πιο σημαντικό στην ιστορία της Sahara Force India. Με τους νέους κανονισμούς για τους κινητήρες που ισχύουν από την επόμενη χρονιά, δε μπορώ να σκεφτώ καλύτερο συνεργάτη τη στιγμή που η Formula 1 εισέρχεται σε μία νέα συναρπαστική εποχή. Η συμφωνία μάς χαρίζει τη μακροχρόνια σταθερότητα που χρειαζόμαστε και θα μας επιτρέψει να συνεχίσουμε το ταξίδι μας προς τις πρώτες θέσεις στο γκριντ της Formula 1», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Βιτζάι Μαλάια.

«Είναι εξαιρετικά σημαντικό να ανακοινώνουμε την πρώτη μακροχρόνια συμφωνία παροχής κινητήρων με τους κανονισμούς του 2014. Η Sahara Force India ήταν ο πρώτος μας πελάτης στη Formula 1 το 2009 και είμαι πολύ χαρούμενη που περνάμε σε μία νέα συνεργασία από το 2014 και έπειτα. Αυτή η μακροχρόνια συμφωνία έχει μεγάλη αξία σε ό,τι αφορά στην ισορροπία μεταξύ τιμής και απόδοσης. Ελπίζουμε ότι θα σημαίνει πως η Mercedes-Benz και η Sahara Force India θα συνεργάζονται για αρκετά χρόνια ακόμα στη νέα γενιά κινητήρων», δήλωσε ο αγωνιστικός διευθυντής της Mercedes, Τότο Γουλφ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις