Bιβλίο - Βγαλμένα από τον λαό και τη ζωή

Παρασκευή, 29 Μαρτίου 2013 10:30
A- A A+

Καταγράφοντας τα λόγια του λαού, αλλά και το σκληρό πρόσωπο της ζωής, η δημοσιογράφος Αθηνά Φερεντίνου παρουσιάζει τα δύο πρώτα της βιβλία, με τίτλους «Έτσι το λέει ο λαός» και «Σαν να μην πέρασε μια μέρα», από τις εκδόσεις Ενάλιος Ωκεανός.

Η παρουσίαση θα πραγματοποιηθεί σήμερα, Παρασκευή 29 Μαρτίου, στις 6 το απόγευμα, στο βιβλιοπωλείο Χαρτόραμα, όπου θα μιλήσουν η συγγραφέας, η  Ελένη Κεκροπούλου (εκδότρια και συγγραφέας), η  Σοφία Λεπίδα (πρόεδρος ΔΕΠ και Σχολικών Επιτροπών Δήμου Γαλατσίου) και ο  Μάνος Ι. Ελευθερίου (εκπαιδευτικός και πρώην λέκτορας λαογραφίας του πανεπιστημίου του Ελσίνκι).

«Έτσι το λέει ο λαός»

Η Αθηνά Φερεντίνου, η οποία ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, από το 1996, έγραψε το πρώτο της αυτό βιβλίο, ωθούμενη από την αγάπη της για τη λαογραφία.
Μετά από πολύχρονη έρευνα, συγκέντρωσε τον λαϊκό πλούτο σε ένα πρωτότυπο και χρηστικό ανθολόγιο, που περιέχει περισσότερες από 3.500 παροιμίες και αλφαβητικό ευρετήριο, που παραπέμπει στην ανάλυση ή την προέλευση της κάθε μίας από αυτές.

«Σαν να μην πέρασε μια μέρα»

Η Αθηνά Φερεντίνου, η οποία ζει στην Αθήνα και εργάζεται ως δημοσιογράφος σε τοπικές και ημερήσιες εφημερίδες και περιοδικά, από το 1996, έγραψε το πρώτο της αυτό βιβλίο, ωθούμενη από την αγάπη της για τη λαογραφία.

Έχοντας κυκλοφορήσει πρόσφατα, το μυθιστόρημα αυτό θίγει το μεγάλο κοινωνικό ζήτημα της ενδοοικογενειακής βίας και μιλά για την κακοποίηση, τον ατελείωτο αγώνα στην αρένα της ζωής, αλλά και για τη δύναμη της αγάπης, μέσα από την ιστορία ενός αγοριού, που μεγαλώνει με τον βίαιο πατέρα του, την αθόρυβη αδερφή του και την τρομοκρατημένη μητέρα του. Με τον άνθρωπο – τέρας να τους απειλεί, η μητέρα και τα δυο παιδιά αναγκάζονται να προσαρμόζονται σε τακτικές επιβίωσης, μην μπορώντας να βρουν τη δύναμη να αντισταθούν.

Όταν ο έρωτας βρίσκει τον ταλαιπωρημένο έφηβο, του δίνει ελπίδα και δύναμη για μια καλύτερη ζωή. Όμως, η μοίρα παίζει και πάλι το δικό της παιχνίδι. Όλα γκρεμίζονται και πρέπει να ξεκινήσει πάλι από την αρχή.

Ενώ τα χρόνια περνούν, καταφέρνει να αποκτήσει κοινωνική και οικονομική καταξίωση και πολλές σχέσεις. Μα και πάλι, όλα ανατρέπονται από μία απόφαση που φαινόταν ασήμαντη. Όλα χάνονται και εκείνος πέφτει όλο και πιο κάτω. Θα καταφέρει να ξαναβγεί στην επιφάνεια;

Πληροφορίες

Βιβλιοπωλείο Χαρτόραμα, Αγίας Γλυκερίας 16 – Γαλάτσι, τηλ.: 210 2139601.

Προτεινόμενα για εσάς