Συλλήψεις στο Βόλο για εμπρησμό ΑΤΜ με μολότοφ

Σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 18:47
UPD:18:55
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι είχαν επιχειρήσει νωρίτερα σήμερα να σπάσουν ανεπιτυχώς τον εξωτερικό υαλοπίνακα της τράπεζας και να ρίξουν τις βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της.

A- A A+

Τρία άτομα συνελήφθησαν στο Βόλο για εμπρησμό αυτόματου μηχανήματος ανάληψης χρημάτων (ΑΤΜ) της Τράπεζας Κύπρου.

Σε βάρος των τριών ατόμων σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για εμπρησμό, διακεκριμένες περιπτώσεις φθοράς, έκρηξη, παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και εκρηκτικών υλών.

YOUTUBE/ELLINIKIASTYNOMIA
ΕΛΑΣ: Σύλληψη ημεδαπών στο Βόλο για εμπρησμό ΑΤΜ της Τράπεζας Κύπρου

Σύλληψη τριών (3) νεαρών ημεδαπών στο Βόλο για εμπρησμό Α.Τ.Μ της Τράπεζας Κύπρου, με βόμβες μολότοφ

Ειδικότερα, οι συλληφθέντες κατηγορούνται ότι, τα ξημερώματα της Πέμπτης επιχείρησαν, ανεπιτυχώς, να σπάσουν τον εξωτερικό υαλοπίνακα της τράπεζας και να ρίξουν τις βόμβες μολότοφ στο εσωτερικό της.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της ΕΛ.ΑΣ., σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στην οικία του 21χρονου συλληφθέντος βρέθηκε, μεταξύ άλλων, έντυπο υλικό με ναζιστικό περιεχόμενο.

Στη συνέχεια, έσπασαν την οθόνη του ΑΤΜ και έριξαν δύο βόμβες μολότοφ, με αποτέλεσμα να εκδηλωθεί πυρκαγιά και να καταστραφεί ολοσχερώς το μηχάνημα.

Κατά τη διάρκεια ερευνών στα σπίτια των συλληφθέντων κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μπλούζες και κασκόλ που αναγράφουν «Χρυσή Αυγή», ένα τουφέκι, δύο εξάσφαιρα περίστροφα και δύο απομιμήσεις πιστολιών.

Επίσης, συνελήφθησαν οι γονείς ενός εκ των δραστών για συνέργεια σε παράνομη οπλοκατοχή.

Και οι πέντε συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βόλου, ενώ προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφάλειας της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας.

Στο μεταξύ, με ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή αρνείται οποιαδήποτε σχέση με τους συλληφθέντες του Βόλου, κάνοντας λόγο για προσπάθεια στοχοποίησης του κόμματος από την αστυνομία. «Τα είδη ρουχισμού που “ανακάλυψε” η αστυνομία στο σπίτι ενός ανηλίκου εκ των τριών συλληφθέντων, μπορεί πλέον να τα προμηθευτεί ο οποιοσδήποτε από οπουδήποτε, ακόμη και από λαϊκές αγορές», σημειώνει.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή