Ανδ. Λυκουρέντζος: Οι γιατροί δε θα χάσουν ούτε ένα ευρώ

Διαβεβαίωσεις προς τους νοσοκομειακούς γιατρούς
Πέμπτη, 28 Μαρτίου 2013 13:49
UPD:14:04
EUROKINISSI/ΚΩΣΤΑΣ ΚΑΤΩΜΕΡΗΣ

«Το πρόβλημα της καταβολής των εφημεριών το αντιμετωπίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό των Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα. Ήδη, καταθέσαμε στη Βουλή διάταξη με την οποία θα εξοφληθούν αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες» δήλωσε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος.

A- A A+

Την κατανόηση των νοσοκομειακών γιατρών για τη χρονική καθυστέρηση αποπληρωμής των δεδουλευμένων εφημεριών τους ζήτησε ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος και γνωστοποίησε ότι στη Βουλή έχει ήδη κατατεθεί διάταξη για την αναδρομική εξόφλησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι απλήρωτες εφημερίες αποτελούν την αιτία της σημερινής 24ωρης απεργίας των γιατρών που εργάζονται σε νοσοκομεία της Αθήνας και του Πειραιά.

Σε δήλωσή του ο κ. Λυκουρέντζος έσπευσε να διαβεβαιώσει ότι «με τη σημερινή πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας κάθε δεδουλευμένη εφημερία θα πληρώνεται».

«Το πρόβλημα της καταβολής των εφημεριών το αντιμετωπίσαμε από κοινού με τον αναπληρωτή υπουργό των Οικονομικών, κ. Σταϊκούρα. Ήδη, καταθέσαμε στη Βουλή διάταξη με την οποία θα εξοφληθούν αναδρομικά όλες οι δεδουλευμένες εφημερίες», πρόσθεσε.

«Ζητώ την κατανόηση των ιατρών για την χρονική καθυστέρηση, αλλά τους διαβεβαιώνω ότι δεν πρόκειται να χάσουν ούτε ένα ευρώ από τα δεδουλευμένα», κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Απόσυρση τεσσάρων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία ζητεί η ΕΙΝΑΠ

Εν τω μεταξύ, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθηνών - Πειραιώς (ΕΙΝΑΠ) ζητεί την απόσυρση τεσσάρων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία, λόγω της έκρυθμης κατάστασης που έχει διαμορφωθεί εξαιτίας της επίσχεσης εργασίας των ειδικευόμενων γιατρών.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρεται πως στα νοσοκομεία «Κρατικό Νίκαιας», «Τζάνειο», «Μεταξά» και «Άγιοι Ανάργυροι» έχει δημιουργηθεί έκρυθμη κατάσταση λόγω της επίσχεσης εργασίας των ειδικευομένων ιατρών, «κινητοποίηση απόλυτα δικαιολογημένη και σεβαστή, αφού υπάρχει προκλητική καθυστέρηση στην αποζημίωση των δεδουλευμένων εφημεριών».

Σύμφωνα με την ΕΙΝΑΠ, λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης (εξάντληση των ειδικευμένων ιατρών) είναι απόλυτα επιβεβλημένο για την ασφάλεια των ασθενών του λεκανοπεδίου, η απόσυρση των τεσσάρων νοσοκομείων από τη γενική εφημερία.


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή