Δίκη «17Ν» : Και πάλι τον Κουφοντίνα αναγνώρισε μάρτυρας

Παρασκευή, 02 Μαΐου 2003 13:07
A- A A+

Τον Δημήτρη Κουφοντίνα, ως τον άνθρωπο που τον πυροβόλησε, κατά τη διάρκεια ληστείας στην Εθνική Τράπεζα Παγκρατίου, τον Δεκέμβριο του 1998, αναγνώρισε ο κεντρικός ταμίας της τράπεζας κ. Αλκιβιάδης Βεχλίδης.

Ο μάρτυρας υποστήριξε, ότι, ο δράστης τον πυροβόλησε εν ψυχρώ και τον τραυμάτισε στο πόδι, ενώ όπως κατέθεσε, ένας άλλος δράστης ψηλός με κουκούλα, πήρε τα χρήματα, που όπως ακούστηκε την επομένη μέρα πρέπει να ξεπερνούσαν τα 100 εκατ. δρχ.

Μετά την ολοκήρωση της κατάθεσης του κ. Βεχλίδη, ο Δημήτρης Κουφοντίνας υποστήριξε, ότι, ο μάρτυρας τον αναγνώρισε όπως είναι τώρα.

Ο κατηγορούμενος, αναρωτήθηκε, αν το δικαστήριο πιστεύει, πως θα ρίσκαρε να κάνει ληστεία σε μια τράπεζα που βρισκόταν πολύ κοντά στο σπίτι που χρησιμοποιούσε η οργάνωση, στην οδό Δαμάρεως, χωρίς να φροντίσει να αλλάξει την εμφάνισή του.

«Πρέπει να αποφασίσετε είπε ο Κουφοντίνας, τί είμαστε επιχειρησιακά: ικανοί ή ανίκανοι;»

Ο μάρτυρας κ. Φώτης Μαραγδούλης, στέλεχος της American Express, στην οδό Πανεπιστημίου, όπου είχε σημειωθεί έκρηξη το 1991, κατέθεσε, ότι, δύο ή τρεις μέρες πριν την επίθεση, είχε δει ένα ζευγάρι να βγάζει φωτογραφίες έξω από την τράπεζα.

Ο μάρτυρας ανέφερε ότι από την έκρηξη δεν τραυματίστηκε κανένας, ενώ δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει κάποιον από τους κατηγορούμενους ως αυτούς που φωτογράφιζαν την τράπεζα.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή