Κοινή υποψηφιότητα Πολωνίας-Σλοβακίας για τους Χειμερινούς του 2022

Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 23:55
EPA/RAFAL GUZ/ THIERRY ROGE

«Οι πιθανότητές μας για ανάληψη της διοργάνωσης είναι πολύ καλές σε σύγκριση με τις άλλες πιθανές υποψηφιότητες», εκτίμησε ο Φίτσο (αριστερά), ενώ ο Τουσκ επισήμανε ότι «η υποψηφιότητα δεν είναι απλά ένα όνειρο, αλλά ένα συγκεκριμένο σχέδιο».

A- A A+

Η Πολωνία και η Σλοβακία ετοιμάζονται να υποβάλουν κοινή υποψηφιότητα για τους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες του 2022, όπως ανακοινώθηκε από τους πρωθυπουργούς των δύο χωρών.

Ο Σλοβάκος Ρόμπερτ Φίτσο και ο Πολωνός Ντόναλντ Τουσκ παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, μετά τη συνάντηση που είχαν στην πόλη Πόπραντ (Σλοβακία). Όπως συμφωνήθηκε, η Κρακοβία θα είναι η κεντρική υποψήφια πόλη με τα αθλήματα των χιονοδρομιών να διεξάγονται στη Ζακοπάνιε της Πολωνίας και το αλπικό σκι στο χειμερινό θέρετρο Γιάζνα, στη Σλοβακία.

«Οι πιθανότητές μας για ανάληψη της διοργάνωσης είναι πολύ καλές σε σύγκριση με τις άλλες πιθανές υποψηφιότητες», εκτίμησε ο Φίτσο, ενώ ο Τουσκ επισήμανε ότι «η υποψηφιότητα δεν είναι απλά ένα όνειρο, αλλά ένα συγκεκριμένο σχέδιο».

Οι υποψηφιότητες για το 2022 θα πρέπει να κατατεθούν στη ΔΟΕ ως τις 23 Νοεμβρίου 2013, ενώ η ανάθεση των Αγώνων θα γίνει τον Ιούλιο του 2015.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις