Μία νεκρή από τον ισχυρό σεισμό στην Ταϊβάν

Τουλάχιστον 19 τραυματίες
Τετάρτη, 27 Μαρτίου 2013 10:17
UPD:10:24
REUTERS/STRINGER/TAIWAN

Ρωγμές σε κτήριο που έχουν προκληθεί από σεισμό στην περιοχή Ντάλι στην κεντρική Ταϊβάν. Τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Νάντου και στις γειτονικές περιοχές Τσανγκουα και Ταϊτσούνγκ

A- A A+

Μια 72χρονη γυναίκα έχασε τη ζωή της από τον ισχυρό σεισμό που έπληξε σήμερα την κεντρική Ταϊβάν και έγινε ιδιαίτερα αισθητός σε όλη την χώρα.

Η ηλικωμένη σκοτώθηκε όταν ναός κοντά στο επίκεντρο κατέρρευσε και την καταπλάκωσε. Επίσης τουλάχιστον 19 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Νάντου και στις γειτονικές περιοχές Τσανγκουα και Ταϊτσούνγκ, όπως ανακοίνωσε η Πυροσβεστική Υπηρεσία.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ταϊβάν: Σεισμός 6,1 βαθμών με 20 τραυματίες

Ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην Ταϊβάν. Η μετεωρολογική υπηρεσία της χώρας ανακοίνωσε πως ο σεισμός είχε μέγεθος 6,1 βαθμούς της κλίμακας ρίχτερ. Η σεισμική δόνηση έγινε ιδιαίτερα αισθητή στην πρωτεύουσα Ταϊπέι. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, τουλάχιστον 20 άνθρωποι τραυματίστηκαν. Μια γυναίκα νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση, αφού έπεσε πάνω της τμήμα της οροφής του σπιτιού της. Η κυκλοφορία του μετρό στην πρωτεύουσα Ταϊπέι διακόπηκε. Όλα τα τρένα υψηλής ταχύτητας της χώρας ακινητοποιήθηκαν μέχρι να ολοκληρωθούν οι έλεγχοι του σιδηροδρομικού δικτύου.

Ο σεισμός μεγέθους 6,1 βαθμών, σύμφωνα με την Μετεωρολογική Υπηρεσία της χώρας, σημειώθηκε στις 10:03 τοπική ώρα με επίκεντρο την κομητεία Νάντου και εστιακό βάθος 20,7 χιλιόμετρα.

Οι χειρότερες ζημιές καταγράφηκαν στην κεντρική Ταϊβάν. Εικόνες που μετέδωσαν τα τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν ρωγμές σε πολλά κτήρια, σπασμένα τζάμια, αλλά και γκρεμισμένες οροφές.

Τα δρομολόγια των σιδηροδρόμων διακόπηκαν μέχρι να ολοκληρωθεί ο έλεγχος του δικτύου.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή