Τους 22 έφθασαν οι νεκροί από τους τυφώνες στις ΗΠΑ

Δευτέρα, 05 Μαΐου 2003 11:11
A- A A+

Σε 22 ανέρχονται οι νεκροί από τους τυφώνες και τις καταιγίδες που σαρώνουν τις μεσοδυτικές αμερικανικές πολιτείες του Κάνσας και του Μιζούρι, προκαλώντας ταυτόχρονα μεγάλες καταστροφές, σύμφωνα με νεώτερη ανακοίνωση των αρχών.

Εκατοντάδες σπίτια έχουν καταστραφεί από τους τυφώνες που παρέσυραν τα πάντα στα διάβα τους, ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες. «Ακούσαμε κάτι να έρχεται κατά πάνω μας και ήταν σαν να περνούσε μέσα από το σπίτι ένα... τραίνο», δήλωσαν κάτοικοι στο Κάνσας.

«Τουλάχιστον 50 χρόνια τώρα δεν είχαμε δει τόσο μεγάλες καταστροφές», δήλωσε εκπρόσωπος της κομητείας Γουάιαντοτ του Κάνσας. «Υπάρχουν εκτεταμμένες καταστροφές, πάρα πολλά σπίτια έχουν ισοπεδωθεί και άλλα έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές», πρόσθεσε η ίδια πηγή.

Δώδεκα άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο Μιζούρι και 10 στο Κάνσας, σύμφωνα με ανακοίνωση των αρχών. Δεκάδες άνθρωποι μεταφέρθηκαν τραυματισμένοι στα νοσοκομεία, ενώ σε αρκετές περιοχές διεκόπη η ηλεκτροδότηση και έκλεισε προσωρινά το διεθνές αεροδρόμιο του Κάνσας.

Στο Μιζούρι καταστράφηκαν 100 έως 115 σπίτια, δήλωσε εκπρόσωπος της πολιτείας. Από τις καταιγίδες επλήγησαν ακόμη οι πολιτείες του Τενεσί και του Αρκανσο.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή