MotoGP: Η παρουσίαση της Yamaha

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 11:00
UPD:06/04/2013 22:01
A- A A+

Μία ημέρα πριν την έναρξη των τελευταίων επίσημων δοκιμών στην πίστα της Χερέθ, η Yamaha αποφάσισε να παρουσιάσει τη νέα της μοτοσικλέτα για το παγκόσμιο πρωτάθλημα του 2013. Το «εκρηκτικό» οδηγικό δίδυμο των Χόρχε Λορένθο και Βαλεντίνο Ρόσι ήταν εκείνοι που ξεσκέπασαν την YZR-M1.

Στην ουσία η νέα μοτοσικλέτα της ιαπωνικής εργοστασιακής ομάδας δε φέρει σημαντικές αλλαγές σε σχέση με την προκάτοχό της. Ο συνδυασμός του μπλε-άσπρου παραμένει, με τον Χόρχε Λορένθο να έχει επιλέξει να χρωματίσει το νούμερο «99» με κόκκινο χρώμα ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι το «46» στη δική του μοτοσικλέτα με κίτρινο.

Χορηγός ονομασίας στην ομάδα δεν υπάρχει μετά τη φυγή της FIAT το 2010 αλλά από φέτος στα φέρινγκ και στις φόρμες των αναβατών θα παρουσιάζεται η Monster Energy. Παράλληλα, η ΕNEOS εξακολουθεί να εμφανίζεται πάνω στη νέα YZR-M1.

H Υamaha ολοκλήρωσε το χορό των παρουσιάσεων πριν την έναρξη των τελευταίων επίσημων δοκιμών επί ισπανικού εδάφους. Η ιαπωνική εργοστασιακή ομάδα ελπίζει να επιστρέψει φέτος στην κορυφή του παγκοσμίου πρωταθλήματος για πρώτη φορά μετά το 2010. Οταν δηλαδή είχε κερδίσει και τους δύο τίτλους (ομάδες και κατασκευαστές). Τότε είχε στις τάξεις της για τελευταία χρονιά το φετινό αγωνιστικό δίδυμο των Λορένθο-Ρόσι. Ηταν η τελευτία χρονιά του εννέα φορές παγκόσμιου πρωταθλητή πριν συμφωνήσει με τη Ducati.

Η φετινή επιστροφή του στη Yamaha και η συνύπαρξή του με τον Λορένθο για τέταρτη χρονιά είναι τα δύο σημαντικότερα γεγονότα της επερχόμενης σεζόν. Είναι άλλωστε γνωστό ότι ο Ισπανός κυνηγάει το ρεκόρ του «γιατρού», να γίνει δηλαδή ο πρώτος αναβάτης μετά τον Ρόσι που θα κερδίσει δύο συνεχόμενα πρωταθλήματα. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν την περίοδο 2008-2009 από τον ιταλό πολυπρωταθλητή.

Από την πλευρά του ο Βαλεντίνο Ρόσι σίγουρα θέλει να επιστρέψει στις επιτυχίες που του έλειψαν όσο καιρό ήταν στην Ducati.

Ο Λιν Τζάρβις, γενικός διευθυντής της Yamaha Motor Co τόνισε στην παρουσίαση της νέας μοτοσικλέτας ότι η φετινή χρονιά θα είναι πολύ ενδιαφέρουσα. «Σίγουρα αυτή η χρονιά θα έχει πολύ ενδιαφέρον, έχοντας πάλι μαζί τους δύο αυτούς αναβάτες. Προφανώς η κατάσταση έχει αλλάξει πολύ, σε σχέση με το 2008, διότι τότε ο Βαλεντίνο ήταν ένας καταξιωμένος σταρ και ο Χόρχε ο νεοεισερχόμενος. Υπήρχε ένα είδος διαφορετικής δυναμικής μεταξύ των δύο αναβατών και για εμάς ήταν άγνωστο τι μπορούσε να κάνει ο Χόρχε. Οι ρόλοι φέτος έχουν αλλάξει. Κατά κάποιο τρόπο έχουν αντιστραφεί. Ο Λορένθο τώρα είναι ο παγκόσμιος πρωταθλητής και ο Βαλεντίνο επιστρέφει για να ανακτήσει τη φόρμα του και να παλαίψει και πάλι. Αν είμαι ενθουσιασμένος; Σίγουρα! Αν είναι το ίδιο; Οχι, πιστεύω ότι φέτος θα είναι διαφορετικά αλλά εξίσου συναρπαστικά».

Να θυμίσουμε ότι η τελευταία συνύπαρξη των δύο αναβατών στην ομάδα δεν ήταν επιτυχημένη και οδήγησε στη φυγή του Ρόσι.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Yamaha Motor Co, Χιρογιούκι Γιανάγκι έκανε λόγο για μία νέα πρόκληση φέτος. «Αυτή τη χρονιά η Yamaha ξεκινά μία νέα πρόκληση, στοχεύοντας στην κορυφή με τον πρωταθλητή Χόρχε Λορένθο και τον Βαλεντίνο Ρόσι, ο οποίος επιστρέφει φέτος στην οικογένεια της Yamaha. Η στήριξή σας και η υποστήριξη των χορηγών, είναι η κινητήρια δύναμη πίσω από κάθε νίκη μας. Ελπίζω να συνεχιστεί η υποστήριξή σας και φέτος».

Για τον παγκόσμιο πρωταθλητή Χόρχε Λορένθο η σταθερότητα είναι το κλειδί της επιτυχίας φέτος ενώ ο Βαλεντίνο Ρόσι δήλωσε πως θέλει να κατακτήσει και πάλι τον τίτλο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις