Συνελήφθησαν δύο από τους 11 δραπέτες από τις φυλακές Τρικάλων

Στην εντατική ένας από τους φρουρούς
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 17:38
UPD:04/10/2019 15:51
EUROKINISSI/ΘΑΝΑΣΗΣ ΚΑΛΛΙΑΡΑΣ

Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

A- A A+

Στη σύλληψη δύο από τους 11 δραπέτες των φυλακών Τρικάλων προχώρησαν οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό των υπολοίπων.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τέσσερις από αυτούς έχουν εγκλωβισθεί στην περιοχή όπου βρίσκεται σε εξέλιξη μεγάλη αστυνομική επιχείρηση. Οι δυο συλληφθέντες δραπέτες είναι Αλβανοί, 27 και 30 ετών, οι οποίοι κρατούνταν για ληστείες, κλοπές και άλλα αδικήματα.

Από τις μέχρι στιγμής έρευνες της αστυνομίας δεν βρέθηκαν όπλα ή κάλυκες εντός της φυλακής, ενώ η αρχική εντύπωση ότι υπήρξαν πυροβολισμοί και μέσα από το σωφρονιστικό κατάστημα οφείλεται προφανώς σε σύγχυση.

Στο πλαίσιο των ερευνών στους χώρους της φυλακής, στο κελί του κρατούμενου Βλαστού Παναγιώτη βρέθηκαν 5 λάμες και 4 σέγες κοπής μετάλλων καθώς και 2 μαχαίρια.

Όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, εκτιμάται ότι ο βαρυποινίτης Παναγιώτης Βλαστός ετοίμαζε νέα απόδραση από τις φυλακές Τρικάλων, μετά την αποτυχημένη απόπειρα με ελικόπτερο πριν από λίγες ημέρες, αλλά δεν συμμετείχε στην ομαδική και αιματηρή απόδραση των 11 κρατουμένων την Παρασκευή.

Το όχημα τύπου βαν που χρησιμοποίησαν οι δράστες εντοπίστηκε σε αγροτική περιοχή στη Νίκαια Λάρισας, περίπου στις 12:30 σήμερα το μεσημέρι, ολοσχερώς καμμένο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, την απόδραση είχαν σχεδιάσει οκτώ από τους κρατούμενους που διέφυγαν.

Το χρονικό

YOUTUBE/ELLINIKIASTYNOMIA
Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛΑΣ

Δηλώσεις Εκπροσώπου Τύπου της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με την εξέλιξη των ερευνών για τη χθεσινή απόδραση κρατουμένων από το Κατάστημα Κράτησης Τρικάλων και τη σύλληψη δύο εκ των δραπετών

Σύμφωνα με την Αστυνομία, το βράδυ της Παρασκευής τέσσερις δράστες με βαν έξω από τις φυλακές άρχισαν να πυροβολούν με καλάσνικοφ από απόσταση 300 μέτρων εναντίον τριων εξωτερικών σκοπών, ενός περιπολικού των σωφρονιστικών υπαλλήλων, ενός περιπολικού της ΕΛΑΣ και ενός τζιπ της ΟΠΚΕ.

Ακολούθησε ανταλλαγή πυρολισμών με την αστυνομία, κατά τη διάρκεια της οποίας τραυματίστηκαν ο εξωτερικός φύλακας του κεντρικού φυλακίου και ο επίσης εξωτερικός φύλακας από το τζιπ των σωφρονιστικών υπαλλήλων.

Σύμφωνα πάντα με την Αστυνομία, οι δράστες έριξαν επτα χειροβομβίδες, πέντε από τις οποίες εξερράγησαν καο δυο οχι. Επίσης βρέθηκαν τέσσερις άθικτες χειροβομβίδες.

Επιχείρησαν να αποδράσουν 12 κρατούμενοι, κόβοντας με λάμα τα κάγκελα του κελιού και χρησιμοποιώντας αυτοσχέδια σκάλα, αποτελούμενη από μεταλλική σκάλα διώροφου κρεβατιού, λωρίδες από σεντόνια και ξύλα καθώς και σχοινιά με γάντζους.

Με αυτόν τον τρόπο κατέβηκαν στο εσωτερικό προαύλιο. Σκαρφάλωσαν πάλι και πήδηξαν στον εξωτερικό περίβολο όπου βρισκόταν ο τραυματίας σωφρονιστικός ανήμπορος να αντιδράσει.

Τελικά απέδρασαν οι 11, όλοι τους αλβανοί υπήκοοι, κρατούμενοι για εγκλήματα ληστειών και κλοπών.

Οι δύο τραυματισμένοι εξωτερικοί φρουροί μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Τρικάλων όπου υποβλήθηκαν σε χειρουργική επέμβαση και ο ένας εξ αυτών παραμένει στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας. Και οι δύο πάντως νοσηλεύονται εκτός κινδύνου.

Για πρωτοφανή ένοπλη επίθεση στρατιωτικού τύπου κάνει λόγο, μεταξύ άλλων, σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Δικαιοσύνης.

Συνελήφθη Αλβανός που είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια Αγρινίου

Η απόδραση των Αλβανών κρατουμένων από τις φυλακές Τρικάλων, έχει σημάνει συναγερμό και στις Αστυνομικές Αρχές της Ηπείρου.

Από τα ξημερώματα, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, έχουν στήσει μπλόκα στους δρόμους προς την ελληνοαλβανική μεθόριο, ενώ γίνονται περιπολίες στα βουνά όπου υπάρχουν περάσματα για την γειτονική χώρα.

Μάλιστα οι αστυνομικοί, έχουν μαζί τους ειδικά εκπαιδευμένα σκυλιά, ενώ την νύχτα θα χρησιμοποιήσουν και θερμικές κάμερες.

Ωστόσο, πριν από λίγο, με την αξιοποίηση πληροφοριών από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Ιωαννίνων, συνελήφθη στους Αγίους Θεοδώρους από αστυνομικούς της Κορίνθου, ο Αλβανός που είχε δραπετεύσει από τα κρατητήρια του Αγρινίου πριν λίγες ημέρες.

Χθες στα Γιάννενα έγινε προσαγωγή συγγενικού προσώπου του δραπέτη και σε έρευνα στο σπίτι όπου δήλωσε ότι διέμενε, στους Αγίους Θεοδώρους, οι αστυνομικοί εντόπισαν και συνέλαβαν τον Αλβανό δραπέτη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή