Formula 1: H απάντηση του Φέτελ

Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 11:40
UPD:15:36
REUTERS/EDGAR SU

Δεύτερη συνεχόμενη πολ ποζίσιον για τον Σεμπάστιαν Φέτελ που έχει κάνει το 2Χ2.

A- A A+

Μίλησε η καρδιά του πρωταθλητή και ο Σεμπάστιαν Φέτελ πήρε την τελευταία στιγμή την πολ ποζίσιον στη Μαλαισία. Ο γερμανός πιλότος έκανε το 2Χ2 στις κατατακτήριες δοκιμές, αποδεικνύοντας ότι η Red Bull έχει το ταχύτερο μονοθέσιο.

Ο Φέτελ έκλεψε στο τέλος την μπουκιά από το στόμα του Αλόνσο, ο οποίος με έναν υπέροχο τελευταίο γύρο, ανέβηκε από δέκατος, πρώτος. Δεν το χάρηκε όμως ο Ισπανός, αφού μερικά κλάσματα του δευτερολέπτου αργότερα ήρθε ο Φέτελ για να ανέβει στην κορυφή.

Το σίγουρο είναι ότι οι σημερινές κατατακτήριες έδωσαν μία πρώτη γεύση του αυριανού αγώνα και της μάχης που δώσουν οι δύο πιλότοι στην πίστα.

REUTERS/BAZUKI MUHAMMAD

Το «πάλεψε» σήμερα ο Φελίπε Μάσα και αποζημιώθηκε με τη δεύτερη θέση. Στη φωτογραφία με τον πατέρα του Λουίς Αντόνιο.

Από κοντά και ο Φελίπε Μάσα που ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός σήμερα. Ο Βραζιλιάνος θα ξεκινήσει μεταξύ των δύο μονομάχων, αφού στον τελευταίο του γύρο πέτυχε χρόνο καλύτερο του Αλόνσο, αφήνοντας τον teammate του τρίτο.

Η βροχή και σήμερα ήταν ο μεγάλος πρωταγωνιστής κάνοντας την εμφάνισή της λίγο μετά την έναρξη της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών. Οι πρώτες σταγόνες προκάλεσαν πανικό σε πιλότους και ομάδες που άμεσα ανταποκρίθηκαν με την επιλογή των ενδιάμεσων ελαστικών.

EPA/DIEGO AZUBEL

Καλή ήταν η παρουσία της Mercedes και σε αυτές τις κατατακτήριες. Ο Λιούις Χάμιλτον (στη φωτογραφία) ήταν τέταρτος και ο Νίκο Ρόζμπεργκ έκτος.

Θετική ήταν εμφάνιση της Mercedes με τον Χάμιλτον να ξεκινάει αύριο από την τέταρτη θέση και τον Ρόζμπεργκ από την έκτη. Ο βρετανός πρώην παγκόσμιος πρωταθλητής άφησε το στίγμα του στη σημερινή διαδικασία καθώς στην τρίτη και καθοριστική περίοδο κρατούσε τα ηνία μέχρι τα τελευταία λεπτά. Ο Ρόζμπεργκ από την άλλη πλευρά, πέτυχε τον καλύτερο χρόνο στη δεύτερη περίοδο, όταν η βροχή έκανε την εμφάνισή της.

Ο Μαρκ Γουέμπερ θα λάβει εκκίνηση από την πέμπτη θέση ενώ ο νικητής της Αυστραλίας Κίμι Ραϊκόνεν από την έβδομη. Ο Φινλανδός μετά τις ραγδαίες εξελίξεις των τελευταίων δευτερολέπτων, έμεινε πίσω πολύ. Παράλληλα, δεν κατάφερε ούτε αυτός ούτε και ο Χάμιλτον στον τελευταίο τους γύρο να βελτιώσουν τους χρόνους τους, γεγονός που τους στέρησε μία καλύτερη θέση στη γενική κατάταξη.

Στη McLaren είναι ευχαριστημένοι από την όγδοη θέση του Τζένσον Μπάτον και την παρουσία του Πέρεθ στην πρώτη δεκάδα (δέκατος). Θεωρούν ότι η βελτίωση της MP4-28 μέσα σε μία εβδομάδα (από το GP της Αυστραλίας) ήταν μεγάλη.

REUTERS/TIM CHONG

Πρώτη παρουσία του Αντριαν Σούτιλ στην πρώτη δεκάδα σε κατατακτήριες δοκιμές μετά την επιστροφή του στη Formula 1.

Ο Αντριαν Σούτιλ έκανε για μία πρώτη φορά την εμφάνισή του στους δέκα πρώτους, κατακτώντας την ένατη θέση. Πολλά παράπονα έχει ο teammate του Πολ ντι Ρέστα από την ομάδα του και την επιλογή της να τον φέρει στα πιτς μετά τον ταχύτατο πρώτο γύρο του κατά τη δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων. Ο Σκωτσέζος με την έναρξη της δεύτερης περιόδου και λίγο πριν τη βροχή, κατάφερε να σημειώσει έναν πολύ καλό χρόνο στα δύο πρώτα κομμάτια της πίστας. Η ομάδα του όμως, αποφάσισε να μη συνεχίσει και τον τράβηξε στα πιτς. Οταν επέστρεψε, η βροχή έπεφτε για τα καλά, χωρίς ο ντι Ρέστα να έχει περιθώρια να βελτιώσει τον χρόνο του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να αποκλειστεί από την τρίτη περίοδο και να μείνει 15ος.

Απογοητευμένος είναι και ο Γκροσεάν που δεν πρόλαβε, ελέω βροχής, να παλέψει για την είσοδό του στην πρώτη δεκάδα, μένοντας ενδέκατος.

EPA/SRDJAN SUKI

Ο Μεξικανός Εστεμπάν Γκουτιέρεζ «πέταξε» την τελευταία στιγμή εκτός της δεύτερης περιόδου των κατατακτήριων δοκιμών τον Ζαν-Ερίκ Βερνιέ με την Toro Rosso.

Η Sauber για δεύτερο συνεχόμενο GP, βρέθηκε εκτός των δέκα πρώτων, βλέποντας τον Χούλκενμπεργκ να μένει δωδέκατος και τον Γκουτιέρεζ 14ο.

Η Williams είδε τον Βάλτερι Μπότας να βγαίνει νωρίς εκτός συνέχειας των κατατακτήριων (18ος) και τον Παστόρ Μαλντονάντο να μένει 16ος λόγω βροχής.

Για την Toro Rosso ο Ντανιέλ Ρικιάρντο έσωσε τα προσχήματα πετυχαίνοντας τον 13ο χρόνο, τη στιγμή που ο Βερνιέ αποκλείστηκε από την πρώτη περίοδο. Ο Γκουτιέρεζ ήταν αυτός που «πέταξε» εκτός συνέχειας τον Γάλλο.

Στη μάχη των... ουραγών ξεχώρισε ο Μπιανκί με τη Marussia αφήνοντας πίσω του τους Πικ, Τσίλτον και Φαν Ντερ Γκάρντε.

Ο αγώνας αύριο ξεκινά στις 10 το πρωί (ώρα Ελλάδας). 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις