Δ. Αβραμόπουλος: Στηρίζουμε τις μετριοπαθείς δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης

Δηλώσεις στο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Δουβλίνο
Σάββατο, 23 Μαρτίου 2013 00:57
UPD:01:12
Youtube/GreeceMFA

Δήλωση ΥΠΕΞ Δ. Αβραμόπουλου σε Άτυπο Συμβούλιο Υπουργών Εξωτερικών (Gymnich) στο Δουβλίνο

A- A A+

Τη στήριξη στις μετριοπαθείς δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης εξέφρασε ο Δημήτρης Αβραμόπουλος με δηλώσεις του στο άτυπο Συμβούλιο υπουργών Εξωτερικών της ΕΕ στο Δουβλίνο για το Συριακό.

«Ως Ελλάδα εκφράζουμε σταθερή υποστήριξη στις προσπάθειες του Κοινού Απεσταλμένου κ. Μπραχίμι, για τη δρομολόγηση μίας πολιτικής διαδικασίας μετάβασης στην Συρία και στηρίζουμε, επίσης, τις μετριοπαθείς δυνάμεις της συριακής αντιπολίτευσης στην προσπάθεια για οικοδόμηση μίας νέας, δημοκρατικής Συρίας», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών.

Ακόμη σημείωσε ότι ήταν έκδηλη η ανησυχία για την συνεχιζόμενη αιματοχυσία και την απουσία άμεσων προοπτικών διεξόδου από την κρίση υπογραμμίζοντας πως «κύριο μήνυμά μας προς όλους είναι ότι, στο νέο αυτό περιβάλλον, τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα δικαιώματα των μειονοτήτων – συμπεριλαμβανομένων ασφαλώς των Χριστιανών – θα πρέπει να είναι κατοχυρωμένα και σεβαστά».

Τέλος, σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, όταν τα όπλα καταλήγουν σε χέρια που δεν πρέπει, δημιουργούνται ανεξέλεγκτες καταστάσεις και μεγαλύτερη αιματοχυσία, τόσο κατά την διάρκεια της εξέγερσης όσο και μετά την αλλαγή του καθεστώτος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή