'Εχασε αήττητο και πρώτη θέση η Εθνική

Αγνώριστη η Ελλάδα, έχασε από τη Βοσνία με «κατεβασμένα χέρια»
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 23:42
UPD:23/03/2013 11:34
REUTERS/DADO RUVIC

Άχρωμη, άοσμη και άγευστη και με δείγματα φόβου για τον αντίπαλο, η Εθνική δεν μπήκε ποτέ στο πνεύμα και τη σημασία της αναμέτρησης.

A- A A+

Σε… ανώμαλη προσγείωση υποχρέωσε την Εθνική ομάδα η Βοσνία στο «Μπίλινο Πόλιε» της Ζένιτσα, καθώς επικράτησε του αντιπροσωπευτικού συγκροτήματος με 3-1 και, εκτός πολύ μεγάλου απροόπτου, εξασφάλισε την πρώτη θέση στον 7ο προκριματικό όμιλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2014.

Το μαρκάρισμα του Τζέκο αποδείχθηκε άλυτος γρίφος για τον Φερνάντο Σάντος και τους ποδοσφαιριστές του. Ο άσος της Μάντσεστερ Σίτι σημείωσε τα δύο από τα τρία τέρματα της ομάδας του με ισάριθμες κεφαλιές στο 29ο και 53ο λεπτό (το άλλο γκολ ο Ιμπίσεβιτς στο 36΄, μείωσε ο Γκέκας στις καθυστερήσεις) , οδηγώντας τους Βόσνιους με εμφατικό τρόπο στην πρώτη νίκη της ιστορίας τους απέναντι στην Ελλάδα και παύοντας το αήττητο που διατηρούσε μέχρι απόψε στον όμιλο η «γαλανόλευκη» ομάδα. Μέσα στη… «μαυρίλα» υπήρχε πάντως κι ένα καλό νέο, αφού η Λιθουανία κατόρθωσε να πάρει βαθμό στη Σλοβακία (1-1) αφήνοντας τους γηπεδούχους τρίτους στην κατάταξη.

Άχρωμη, άοσμη, άγευστη και με σαφή δείγματα υπερεκτίμησης του αντίπαλου, που δεν ήταν δα και η Βραζιλία, η Εθνική ουδέποτε μπήκε στο πνεύμα και τη σημασία της αναμέτρησης, πραγματοποιώντας ίσως τη χειρότερη εμφάνισή της από την ημέρα που ο Σάντος διαδέχθηκε τον Ότο Ρεχάγκελ. Ύστερα από το αποψινό αποτέλεσμα η Ελλάδα οφείλει να εστιάσει στην κατάκτηση της δεύτερης θέσης που οδηγεί στα μπαράζ, αφού οι Βόσνιοι με την εικόνα που έχουν δείξει έως τώρα μπορούν να χάσουν την πρωτιά μόνο εκουσίως.

ΕΠΟ

Η χρησιμοποίηση του Αβραάμ Παπαδόπουλου στο βασικό σχήμα αποδείχθηκε λανθασμένη επιλογή του ομοσπονδιακού εκλέκτορα, αφού ο άσος του Ολυμπιακού ψάχνει ακόμη τα «πατήματά» του στο γήπεδο, μετά την πολύμηνη αποχή του. Από την εικόνα του αγώνα και εκ του αποτελέσματος ο Μαλεζάς ίσως ήταν ρεαλιστικότερη επιλογή, αφού και ρυθμό έχει αλλά και την ικανότητα στο ψηλό παιχνίδι για να αντιμετώπιζε τον Τζέκο και την παρέα του.

Ο αγώνας ξεκίνησε με σωτήρια επέμβαση του Καρνέζη στην καρφωτή κεφαλιά του Βράνιες από κόρνερ του Μισίμοβιτς στο 6΄, αλλά στο 29΄ ο πανύψηλος σέντερ φορ των «Πολιτών» έκανε το 1-0. Επτά λεπτά αργότερα ο Τζαβέλλας έκανε πέναλτι στον Μούιτζα, ο Καρνέζης απέκρουσε την εκτέλεση του Μισίμοβιτς αλλά ο πείσμων Ιμπίσεβιτς έκανε το 2-0, αφού η ελληνική άμυνα απουσίαζε από τη φάση.

Η Εθνική είπε το «τετέλεσται» στο 54΄, όταν ο Τζέκο με νέα κεφαλιά έκανε το 3-0. Στο διάστημα που απέμεινε οι γηπεδούχοι έκαναν διαχείριση του αγώνα, με την Ελλάδα που έως τότε δεν είχε ευκαιρία, να μειώνει με τον Γκέκα στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις