Στην Ινδία οι δύο ιταλοί πεζοναύτες

Έφθασαν συνοδεία του ιταλού υφυπουργού Εξωτερικών με στρατιωτικό αεροσκάφος
Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 20:25
UPD:20:26
EPA/TELENEWS

Οι Μασιμιλιάνο Λατόρε (κέντρο) και Σαλβατόρε Τζιρόνε (αριστερά) κατηγορούνται για τον εξ αμελείας φόνο δύο ψαράδων στα ανοικτά της Κεράλα το Φεβρουάριο του 2012.

A- A A+

Οι δύο πεζοναύτες, υπαξιωματικοί του ιταλικού πολεμικού ναυτικού, οι οποίοι διώκονται για τον φόνο δύο ινδών ψαράδων, έφτασαν σήμερα στην Ινδία, όπου θα δικαστούν, μετά την συμφωνία η οποία επετεύχθη με την ιταλική κυβέρνηση για να οδηγηθούν ενώπιον της δικαιοσύνης στο Νέο Δελχί.

Το ιταλικό στρατιωτικό αεροσκάφος το οποίο μετέφερε τον Μασιμιλιάνο Λατόρε και τον Σαλβατόρε Τζιρόνε προσγειώθηκε στην πρωτεύουσα της Ινδίας, σύμφωνα με το ινδικό τηλεοπτικό δίκτυο NDTV και το δίκτυο CNN-IBN.

Οι στρατιωτικοί συνοδεύονταν από τον ιταλό υφυπουργό Εξωτερικών Στάφαν ντε Μιστούρα.

Οι δύο άνδρες διώκονται για τον φόνο δύο ινδών ψαράδων στις 15 Φεβρουαρίου του 2012 ανοιχτά των ακτών της νοτιοδυτικής Ινδίας. Οι κατηγορούμενοι δηλώνουν ότι εξέλαβαν τους ψαράδες για πειρατές ενώ ήταν επιφορτισμένοι με την ασφάλεια ενός ιταλικού δεξαμενόπλοιου.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Η επιστροφή τους στην Ινδία οφείλεται σε αλλαγή στάσης της Ρώμης, η οποία αρχικά ήταν αντίθετη με την δίκη των δύο Ιταλών στην Ινδία. Η απόφαση να επιστρέψουν στην Ινδία ελήφθη μετά τις διαβεβαιώσεις που έλαβε η ιταλική κυβέρνηση ότι δεν θα τους επιβληθεί η θανατική ποινή, όπως δήλωσε σήμερα ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζούλιο Τέρτσι.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή