Αίγυπτος: Απαγωγή τουριστών στο Σινά

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 15:39
UPD:15:39
A- A A+

Ένοπλοι Βεδουίνοι απήγαγαν δύο τουρίστες, έναν ισραηλινό και μία νορβηγίδα, στην αιγυπτιακή χερσόνησο του Σινά, σύμφωνα με αιγύπτιους αξιωματούχους.

Αρχικά η αιγυπτιακή αστυνομία είχε ανακοινώσει ότι επρόκειτο για έναν ισραηλινό και μία βελγίδα.

Σύμφωνα με πηγές ασφαλείας, οι επιτιθέμενοι, οι οποίοι σταμάτησαν το αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δύο τουρίστες ανάμεσα στις πόλεις Νουέιμπα και Τάμπα στην χερσόνησο του Σινά, ζητούν την απελευθέρωση ενός συγγενικού τους προσώπου που κρατείται για κατοχή ναρκωτικών.

Οι αιγυπτιακές δυνάμεις ασφαλείας έχουν αρχίσει διαπραγματεύσεις με επικεφαλής των Βεδουίνων.

Οι απαγωγές ξένων για λύτρα ή για την ανταλλαγή τους με φυλακισμένους Βεδουίνους έχουν πολλαπλασιασθεί τα δύο τελευταία χρόνια στο Σινά, καθώς η κατάσταση ασφαλείας στην περιοχή έχει επιδεινωθεί μετά την πτώση του καθεστώτος του Χόσνι Μουμπάρακ στις αρχές του 2011. Το διάστημα που κρατούνται δεν διαρκεί εντούτοις περισσότερο από 48 ώρες.

Στις 7 Μαρτίου, ένα ζευγάρι Βρετανών απήχθη από Βεδουίνους, αλλά σύντομα απελευθερώθηκε έπειτα από διαπραγματεύσεις με τις υπηρεσίες ασφαλείας.

Πολλές πρεσβείες συμβουλεύουν επισήμως τους πολίτες τους να μην μεταβαίνουν στην περιοχή αυτή αν δεν υπάρχει σημαντικός επαγγελματικός λόγος ή να περιορίζονται στα μεγάλα τουριστικά συγκροτήματα των θερέτρων της περιοχής.

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή