Μοναχικές ιστορίες εκτός σχεδίου

Παρασκευή, 22 Μαρτίου 2013 10:15

Εννέα μικρές ιστορίες μοναχικών ανθρώπων, που - παρά τις τρικλοποδιές της παλιοζωής - επιμένουν, ξανασηκώνονται και συνεχίζουν, συνθέτουν το έργο του Σάκη Σερέφα, με τίτλο «Θα σε πάρει ο δρόμος».

A- A A+

Τρελαμένοι από τη μοναξιά, «στατικοί δρομείς» που πέφτουν και ξανασηκώνονται, παρασυρμένοι από την κατηφόρα της ζωής, εννέα παράξενοι, αλλά και τόσο συνηθισμένοι, ήρωες, που τους πήρε ο δρόμος, αφηγούνται την ιστορία τους.

Εννέα μικρές ιστορίες μοναχικών ανθρώπων, που - παρά τις τρικλοποδιές της παλιοζωής - επιμένουν, ξανασηκώνονται και συνεχίζουν, συνθέτουν το έργο του Σάκη Σερέφα, με τίτλο «Θα σε πάρει ο δρόμος», που επιστρέφει στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης για 8 μόνο παραστάσεις, έως και τις 9 Απριλίου, κάθε Δευτέρα και Τρίτη, στις 9.30 το βράδυ.

«Φέτες ζωής»

Σε σκηνοθεσία του Ένκε Φεζολλάρι, ο οποίος χαρακτηρίζει αυτές τις ιστορίες «φέτες ζωής», άνθρωποι μιας σύγχρονης μεγαλούπολης, που τους βρήκαν τα δύσκολα στη μέση του δρόμου, ψάχνουν να βρουν παρηγοριά. Και αυτή τους έρχεται πάλι από τον δρόμο.

Η Ρούλα που έκανε το Παρθενώνας - Λευκός Πύργος ρυτίδα. Ο σουβλατζής που δε σερβίρει καγκουρό. Η γυναίκα που χώρισε με το ψυγείο της για την αγάπη μιας κουρούνας. Η πόρνη που δε βγάζει έξω τα μάτια των αντρών. Το αγόρι που φουμέρνει μόνο με «σωστές» γριές. Ο ρεσεψιονίστ που φτιάχνει αποσκευές για Ανδρομέδα. Η γυναίκα που σιχαίνεται τους φωνακλάδες κολιούς. Το κορίτσι που έβλεπε τα τρένα να περνούν και ένα άλλο που απομακρύνθηκε 20 εκατοστά από τη Σελήνη.

Κοινό τους στοιχείο να μην το βάζουν κάτω. Να πέφτουν και να σηκώνονται ξανά, όσο δύσκολο και αν είναι. Άνθρωποι που τους παίρνει ο δρόμος και χάνονται στη μοναξιά, αφού κατά τον Οκτάβιο Πας: «Η μοναξιά είναι το βαθύτερο δεδομένο της ανθρώπινης κατάστασης. Ο άνθρωπος είναι το μοναδικό ον, που γνωρίζει πως είναι μόνο».

Ταυτότητα παράστασης

Σκηνοθεσία: Ένκε Φεζολλάρι, σκηνικά – κοστούμια: Άσση Δημητρολοπούλου, φωτισμοί: Ελίζα Αλεξανδροπούλου, φωτογραφίες: Κική Παπαδοπούλου, βοηθός σκηνοθέτη: Μαριάνθη Γραμματικού. Παίζουν: Νεκταρία Γιαννουδάκη, Τζένη Θεωνά, Εύα Κοτανίδη, Βασίλης Μαργέτης, Μαρία Σκαφτούρα (κάθε Τρίτη), Δώρα Στυλιανέση (κάθε Δευτέρα), Αντώνης Φραγκάκης.

Πληροφορίες

Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης – Γκαράζ, Πειραιώς 206, Ταύρος – Αθήνα, τηλ.: 210 3418550. Διάρκεια παράστασης: 90΄ χωρίς  διάλειμμα. Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος: 10 ευρώ. Προπώληση εισιτηρίων: στα ταμεία του Ιδρύματος (Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 - 14:00), στα καταστήματα Public (εκτός Αιγάλεω, Νέας Ερυθραίας και Αγίας Παρασκευής), με πιστωτική κάρτα: 210 3418579 (Δευτέρα – Παρασκευή: 11:00 - 14:00), στην ιστοσελίδα του Ιδρύματος www.mcf.gr.

Προτεινόμενα για εσάς