Δίκη «17Ν» : «Μέσον πίεσης η παραπομπή της Σωτηροπούλου», λέει ο Κουφοντίνας

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 14:00
A- A A+

Μέσον πίεσης για τον ίδιο, χαρακτήρισε την παραπομπή της Αγγελικής Σωτηροπούλου, ο Δημήτρης Κουφοντίνας, ο οποίος λίγο πριν το διάλλειμα της διαδικασίας, αξιολόγησε την κατάθεση της κ. Θεοδοσίας Μανιά.

Η μάρτυρας, υποστήριξε χθες, ότι, αναγνώρισε τον Κουφοντίνα και την Αγγελική Σωτηροπούλου, ως το ζευγάρι που είδε την προηγούμενη της δολοφονίας Βρετανού ταξιάρχου Στήβεν Σώντερς, να παρατηρεί το σημείο της τρομοκρατικής ενέργειας.

Ο Κουφοντίνας, είπε, ότι, η κατάθεση της κ. Μανιά έρχεται σε αντίθεση με την κοινή λογική και τόνισε, ότι, επί τρείς μήνες η «17 Νοέμβρη» προετοίμαζε το χτύπημα κατά του Βρετανού ταξιάρχου.

«Αυτή η ενέργεια προετοιμάζοταν τρεις μήνες προσεκτικά. Επί τρεις μήνες, γινόταν μία προσεκτική μελέτη του χώρου και θα έπρεπε να περιμένουμε την προηγούμενη μέρα να πάει ο επιτελικός νους της οργάνωσης, με τη γυναίκα του να ελέγξει το χώρο; Σαν άτομο που ζούσα 17 χρόνια στην παρανομία, είχα αναπτύξει κάποιες συμπεριφορές, κάποιες τεχνικές, να περνάω απαρατήρητος. Και αυτό αποδεικνύεται από το ότι επί δύο μήνες και ενώ όλη η Ελλάδα βομβαρδιζόταν με τις φωτογραφίες μου, περνούσα απαρατήρητος.

- Πρόεδρος : «Και τελικά πώς σας βρήκαν; Το έσελορ ήταν από επάνω;

- Κουφοντίνας : «Ηταν μία πολιτική απόφασή μου».

Αναφερόμενος στον ισχυρισμό της κ. Μανιά για την εμπλοκή της Αγγελικής Σωτηροπούλου στη δολοφονία Σώντερς, ο Κουφοντίνας τόνισε : «Η Αγγελική ήταν άσχετη με την δράση της οργάνωσης και το ότι βρίσκεται εδώ έχει γίνει σαν μέσο πίεσης για μένα, σαν εκβιασμός και σαν τιμωρία εμπάθεια και εκδίκηση για ο,τιδήποτε με αγγίζει».

Νωρίτερα, ο εισαγγελέας έδρας κ. Χρήστος Λάμπρου, στην τοποθέτησή του επί των μαρτυρικών καταθέσεων για την υπόθεση Σώντερς, αναφέρθηκε στις προκηρύξεις της «17 Νοέμβρη» : «Σχετικά με τις προκηρύξεις δεν μπορώ να πω ότι είναι και τόσο σοβαροί οι άνθρωποι. Αυτές οι προκηρύξεις ήταν κυρίως κείμενα δυσφημιστικά κατά των νεκρών της φυσικής εξόντωσης ακολουθούσε η προσπάθεια ηθικής εξόντωσης... Η δράση της εγκληματικής οργάνωσης είναι θέμα αρμοδιότητας ψυχιάτρου».

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή