Συμπληρωματική κατάθεση Αγγελέτου Κανά για ΕΛΑ και 1η Μάη

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 14:04
A- A A+

Στον εφέτη-ανακριτή κ. Χαράλαμπο Μπίρμπο, που τον επισκέφθηκε στις φυλακές Κορυδαλλού, απολογήθηκε συμπληρωματικά, ο πρώην κοινοτάρχης Κιμώλου, Αγγελέτος Κανάς, ο οποίος κατηγορείται για συμμετοχή στον ΕΛΑ.

Ο Κανάς, κατέθεσε απολογητικό υπόμνημα 50 σελίδων, στο οποίο αρνήθηκε τις περίπου 50 νέες κατηγορίες που αντιμετωπίζει για συγκεκριμένες ενέργειες του ΕΛΑ και της 1ης Μάη από το 1998 και μετά.

Στο απολογητικό του υπόμνημα, ο πρώην κοινοτάρχης Κιμώλου, υποστηρίζει, ότι, δεν υπάρχουν καινούργια στοιχεία εναντίον του. Αποδίδει επίσης την εμπλοκή του στις καταθέσεις της πρώην συζύγου του κ. Σοφίας Κυριακίδου, η οποία τον κατηγορεί, όπως υποστηρίζει, για λόγους εκδίκησης, αλλά και στην κατάθεση του πρώην κοινοτάρχη Κιμώλου, Γιάννη Βεντούρη, ο οποίος, σύμφωνα με τον κατηγορούμενο εμπλέκεται σε οικονομικά σκάνδαλα.

Ο συνήγορος υπεράσπισης του Κανά, κ. Αλέξης Κούγιας, πρόκειται να ζητήσει την κατ'αντιπαράσταση εξέταση του κατηγορούμενου με την πρώην σύζυγό του και τον κ. Γιάννη Βεντούρη, ενώ αναμένεται να υποβάλει και αίτηση αποφυλάκισης.

Στις φυλακές Κορυδαλλού, μετέβη και ο εφέτης ανακριτής κ. Παναγιώτης Πετρόπουλος, ενώπιον του οποίου απολογήθηκε συμπληρωματικά και η Ειρήνη Αθανασάκη, μετά τις νέες κατηγορίες που απαγγέλθηκαν σε βάρος της για συμμετοχή στις ενέργειες του ΕΛΑ και της 1ης Μάη μετά το 1988.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ειρήνη Αθανασάκη, αρνήθηκε τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει στο απολογητικό υπόμνημα που κατέθεσε.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή