Δίκη «17Ν»: Υπόθεση εισβολής στο Α.Τ. Βύρωνα

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 15:29
A- A A+

Τον Σάββα Ξηρό και τον Βασίλη Τζωρτζάτο αναγνώρισε η αστυνομικός κυρία Νίκη Βεργή ως δύο από τους δράστες της εισβολής στο αστυνομικό τμήμα Βύρωνα τον Αύγουστο του 1988.

Καταθέτοντας σήμερα στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας η μάρτυρας εξέφρασε τη βεβαιότητά της ότι ο Σάββας Ξηρός ήταν αυτός που είχε εμφανιστεί ως αστυνομικός και ο Βασίλης Τζωρτζάτος ήταν εκείνος που παρίστανε τον κρατούμενο.

Σύμφωνα με τη μάρτυρα οι δράστες ήταν έξι και είχαν μεθοδεύσει την επιχείρηση προκειμένου να πάρουν τα όπλα από το αστυνομικό τμήμα. Η κυρία Βεργή υποστήριξε ότι ο Σάββας Ξηρός την κλωτσούσε και την απειλούσε, προκειμένου να του δώσει το κλειδί της αποθήκης όπου βρίσκονταν τα όπλα.

Για την ίδια υπόθεση κατέθεσε και ο αστυνομικός κ. Εμμανουήλ Ζερβογιαννάκης ο οποίος ήταν σκοπός στην πύλη του Τμήματος την επίμαχη μέρα. Ο μάρτυρας δεν ήταν σε θέση να αναγνωρίσει κανέναν από τους δράστες στο πρόσωπο των κατηγορουμένων.

Αύριο θα συνεχιστεί η κατάθεση της μάρτυρος κ. Νίκης Βεργή για την ίδια υπόθεση. Ο πρόεδρος ζήτησε να παραβρεθούν επίσης δικαστήριο και μάρτυρες που δεν είχαν καταθέσει, όταν εξετάστηκαν οι υποθέσεις της κλοπής όπλων από το Συκούριο και της δολοφονίας Περατικού.

Πηγή: Aθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή