Τα στοιχεία από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στον Alter ζητάει το ΕΣΡ

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 17:25
A- A A+

Ολα τα στοιχεία που έχουν προκύψει από τον έλεγχο του ΣΔΟΕ στους τηλεοπτικούς σταθμούς Alter και Extra, ζητάει με έγγραφό του, το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης, μετά από πρόσφατα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, το ΣΔΟΕ διαπίστωσε φορολογικές παραβάσεις κατά την αγορά των μετοχών του Alter από τις κυρίες Παυλοπούλου και Κούτρα.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, κατά τον έλεγχο βρέθηκε μειωμένο το τίμημα της αγοράς των μετοχών κατά 1,9 δισ. δρχ.

Επίσης, ο πρόεδρος του ΕΣΡ κ. Λασκαρίδης επικοινώνησε χθες με το νομικό σύμβουλο του Alter, για να επισημάνει στο σταθμό «τον κίνδυνο φαλκίδευσης της απόφασης» του ΕΣΡ που κοινοποιήθηκε στις 18 Απριλίου για διακοπή 30 ημερών της εκπομπής της Τατιάνας Στεφανίδου.

Η επισήμανση έγινε μετά την ανακοίνωση του καναλιού ότι η κ. Στεφανίδου θα ξεκινήσει νέα εκπομπή με τίτλο «Αποκλειστικά».

«Το θέμα δεν είναι η κ. Στεφανίδου, αλλά το ύφος της εκπομπής όπως και αν μετονομαστεί», εξήγησε σήμερα ο κ. Λασκαρίδης στο νομικό σύμβουλο του καναλιού κ. Κροκίδα, και στους κ. Σφαέλο και Ευαγγελάτο, οι οποίοι υποστηρίξαν ότι πρόκειται για μια άλλη εκπομπή.

Πάντως, σε περίπτωση που ο Alter δεν συμμορφωθεί με την απόφαση του ΕΣΡ, ο κ. Λασκαρίδης δήλωσε ότι θα υπάρξουν αυστηρότερες κυρώσεις έως και ανάκληση της άδειας του σταθμού.

Στη σημερινή συνεδρίασή του το Εθνικό Συμβούλιο Ραδιοτηλεόρασης έδωσε βεβαίωση νομίμου λειτουργίας στη Λάρισα του ραδιοσταθμού «Λαμία-FM1», μείωσε σε 3.000 ευρώ το πρόστιμο του ραδιοσταθμού «Φλας Μαγνησίας», επέβαλε πρόστιμο 50.000 ευρώ στο «Μάτζικ TV» για υποβάθμιση προγράμματος στην εκπομπή «Θύρα 7» και πρόστιμα σε 31 ραδιοσταθμούς Αττικής για υπερδιαμόρφωση σήματος (εκπέμπουν με ισχύ περισσότερων κιλοβάτ από το επιτρεπόμενο όριο).

Τα πρόστομα, που επιβλήθηκαν ανάλογα με την ακροαματικότητα του κάθε σταθμού είναι:

Aπό 10.000 ευρώ σε «Φλάς», «Αντένα FM», «Alpha News» και «Sky».

Από 5.000 ευρώ σε «Galaxy», «Λάμψη», «Σπόρ FM», «Athens Radio DJ», «Love Radio», «Αθήνα 9,84», «Μελωδία», «Σταθμός», «Σφαίρα».

Από 3.000 ευρώ στον «Εν Λευκώ», «88 FM», «Village», «Polis», «Geronymo Groovy», «Alpha Sports», «Εκκλησίας της Ελλάδος», «Ciao FM», «Best Radio», «Kiss FM», «Orange 93,2», «Ρυθμός», «Ράδιο Alpha Capital», «Profit FM», «Rock FM», «Σούπερ Στάρ 98,6», «Planet» και «Nitro».

Πηγή: Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς