Ανεπίσημα πρακτικά δίκης 17Ν (6/5/2003) Μέρος 3/8

Τρίτη, 06 Μαΐου 2003 18:02
A- A A+

ΠΑΣΟΚ ΙΣΟΝ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΔΕΞΙΑ

Μέσα σε αυτά τα πλαίσια βρίσκονται και οι σημερινές εκλογές στη χώρας μας. Σ’ αυτές καλείται ο ελληνικός λαός να επιλέξει ανάμεσα σε δύο κόμματα, που σύμφωνα με την εύστοχη παραπάνω άποψη του αμερικανού υποψήφιου για την προεδρία «έχουν πουλήσει τη χώρα στον πλειοδότη μέσω του γενικευμένου συστήματος δωροδοκίας τους›.

Καλείται να επιλέξει ποιο κόμμα θα υλοποιήσει αποφάσεις πούχουν ληφθεί αλλού σε βάρος του, τόσο εσωτερικά όσο και σε σχέση με τα εθνικά ζητήματα και την Τουρκία. Ενώ γι αυτά τα κέντρα εξουσίας είναι αδιάφορο ποιος θα υλοποιήσει αυτήν την πολιτική, εντούτοις το ΠΑΣΟΚ διαθέτει ένα τεράστιο πλεονέκτημα.

Ότνας στην εξουσία εξουδετερώνεται οποιαδήποτε λαϊκή αντίσταση σ’ αυτήν πράγμα που δεν συμβαίνει αν είναι στην αντιπολίτευση. Όλες οι επιθέσεις στη Δυτική Ευρώπη ενάντια στους εργαζόμενους, το εισόδημά τους, την απασχόληση, τις εργασιακές σχέσεις, τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα ενάντια σε μια σειρά κατακτήσεις και δικαιώματα, ενάντια σε ότι απέμεινε από το Κράτος Πρόνοιας, αλλά και ορισμένες άγριες ιδιωτικοποιήσεις έγιναν από Σοσιαλιστές ή Σοσιαλδημοκράτες.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο ότι τόσο οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση όσο και το ντόπιοι μεγάλο κεφάλαιο υποστηρίζουν απροκάλυπτα το ΠΑΣΟΚ. Το ΠΑΣΟΚ είναι η σύγχρονη Δεξιά.

Σε μια εποχή όπου μετά την κατάρρευση της Σοβιετικής Ένωσης η ανεπτυγμένη καπιταλιστική Δύση δεν αντιμετωπίζει κανένα ορατό εχθρό ή αντίπαλο που να συνιστά σοβαρή απειλή, και συνεπώς θα περίμενε κανείς ότι η ανθρωπότητα βαδίζει προς την ειρήνη και την επικράτηση του διεθνούς δικαίου, οι δύο σημαντικοί πόλεμοι σε διάστημα 8 χρόνων αλλά και η σημερινή αλματώδης αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των ΗΠΑ σε επίπεδα που ξεπερνούν αυτά των κρισιμότερων στιγμών του ψυχρού πολέμου δείχνουν το αντίθετο.

Η βαρβαρότητα των δύο πολέμων, η καταστροφή της οικονομίας δύο χωρών κάθε άλλο παρά υπανάπτυκτων, η μαζική σφαγή ενάμιση εκατομμυρίου αμάχου κυρίως πληθυσμού στο Ιράκ και η προετοιμασία της Δύσης για νέους πολέμους δείχνουν ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και οι υπόλοιπες μεγάλες Δυτικές χώρες έχουν αναγάγει τον πόλεμο και την ανοικτή τρομοκρατία σε βασικό μέσο επιβολής τους, υποταγής τόσο των χωρών που καταστρέφουν όσο και των υπολοίπων.

Οι πόλεμοι αυτοί δεν πρόκειται να σταματήσουν. Νέοι χασάπηδες και νέα ανθρωπιστικά καθήκοντα θα επινοηθούν για να χτυπηθούν αύριο καίρια οι πραγματικοί στόχοι. Η καπιταλιστική κι όχι «σοσιαλιστική› Ρωσία της οποίας η οικονομία σε μερικά χρόνια θάχει βγει από το σημερινό χάος (κι ενώ την αφήνουν σήμερα να μιμείται τους Νατοϊκούς, σφάζοντας τους Τσετσένους, για την έχουν προς τον παρόν ανάγκη), η Κίνα και οι νέες ανερχόμενες οικονομικές δυνάμεις του τρίτου κόσμου που θα αποτελέσουν σοβαρή οικονομική απειλή.

Οι χώρες αυτές δεν έχουν άλλη επιλογή, για να αποφύγουν την καταστροφή τους και την εκμηδένιση της όποιας προόδου τους, από την παραγωγή όπλων μαζικής καταστροφής στα οποία ήδη η Δύση απαντάει υπερεξοπλιζόμενη. Δείχνοντας ότι μπροστά στην προοπτική να χάσουν την πρωτοκαθεδρία οι δι-εθνικοί μονοπωλιακοί όμιλοι, οι Ford, IBM, BP, General Electric και σία, δεν θα διστάσουν να επαναλάβουν όσα έκαναν στο Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία, σε πολύ μεγαλύτερη κλίμακα. Το μέλλον διαγράφεται ζοφερό, εκτός κι αν οι λαοί στη Δύση, βγουν από το λήθαργο, σταματήσουν να υπνώττουν όπως φαίνεται να το δείχνουν ορισμένες πρώτες μικρές ενδείξεις.

Η βαρβαρότητα όμως και οι καταστροφές μέσω των οποίων οι ΗΠΑ και σία προσπαθούν εκμεταλλευόμενες την αναμφισβήτητη οικονομική και στρατιωτική υπεροχή τους να παρουσιαστούν σαν νέα πανίσχυρη αυτοκρατορία, που εγκαθιδρύει νέες αποικιοκρατικές σχέσεις, δύσκολα μπορούν να κρύβουν το βασικό χαρακτηριστικό αυτής της αυτοκρατορίας, την αδυναμία της.

Γιατί ναι μεν μπορούν να καταστρέφουν και να κερδίζουν στρατιωτικά ορισμένους πολέμους, τα πολιτικά όμως αποτελέσματα αυτών των νικών, είναι δυσανάλογα μικρά σε σχέση με τις συντελεσθείσες καταστροφές και σφαγές.

Έναν αιώνα πριν, οποιαδήποτε αποικιοκρατική δύναμη, θάχε νετάρει το Ιράκ το πολύ μερικές εβδομάδες. Μετά από ορισμένες χερσαίες μάχες, θα τόχε καταλάβει στρατιωτικά και θάχε τοποθετήσει φιλική διοίκηση από ντόπιους, αποδεκτή από τον πληθυσμό, ειρηνεύοντας τη χώρα. Σήμερα δέκα χρόνια μετά την καταστροφή του Ιράκ και τη στρατιωτική νίκη της Δύσης και παρά το συνεχιζόμενο μέχρι σήμερα οικονομικό εμπάργκο και τους περιοδικούς βομβαρδισμούς από αμερικάνικα και βρετανικά αεροπλάνα, οι πλανητάρχες που έχουν πετύχει το βασικό πολιτικό τους στόχο, την τοποθέτηση φιλοαμερικανικής κυβέρνησης στη Βαγδάτη, αφού ο Σαντάμ Χουσεϊν είναι πάντα εκεί.

Ένα χρόνο μετά το βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας επί 78 ημέρες και την καταστροφή της χώρας, και παρά τη συνέχιση του οικονομικού εμπάργκο αλλά και την απώλεια εδαφών, ο Μιλόσεβιτς είναι πάντα στη θέση του παρά τις λυσσαλέες προσπάθειες της Δύσης να τον ανατρέψει. Για να μην μιλήσουμε για τις πολιτικές αποτυχίες τόσο στο Κόσοβο όσο και στη Βοσνία όπου οι δυτικές νατοϊκές δυνάμεις που επρόκειτο να αποχωρήσουν δύο χρόνια μετά το Ντέιτον, δεν έχουν ακόμη εξασφαλίσει ντόπιες φιλοδυτικές εξουσίες.

Αδυναμία που δείχνει ανάγλυφα το γεγονός της Σομαλίας που αναφέρει ο Χομπσμπάουμ όπου άρκεσαν μερικές ένοπλες αντιαμερικανικές ενέργειες με δύο δεκάδες αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς, για να τα μαζέψει η αμερικανική αυτοκρατορία και να φύγει. Και του Λιβάνου όπου μία μόνο βομβιστική ενέργεια με αρκετούς αμερικανούς στρατιώτες νεκρούς, ήταν αρκετή για να αποχωρήσουν οι αμερικανοί.

Δεν είναι λοιπόν τυχαίο το γεγονός ότι η Δύση έχει σήμερα σαν ύψιστη προτεραιότητα τον αγώνα ενάντια σε αυτό, που μετά το Ιράκ και τη Γιουγκοσλαβία ηχεί ολότελα υποκριτικό, ψεύτικο και γελοίο, την «τρομοκρατία›. Που δεν είναι άλλο από τη δίκαια και νόμιμη λαϊκή αντίσταση στο σύγχρονο φασισμό της σφαγής αμάχων και της συστηματικής μαζικής τρομοκρατίας των λαών. Γιατί γνωρίζουν ότι οι Τόμαχοκ, οι Κρουζ και τα Φάντομ, μπορεί να καταστρέφουν χώρες είναι όμως ανίσχυροι απέναντι σε απλά μέσα, στο πιστόλι και στο δυναμίτη. Απόδειξη το γεγονός ότι μετά από 25 χρόνια δράσης της 17Ν και τις δίκαιες εκτελέσεις σειράς αμερικανών στρατιωτικών και πρακτόρων (σταθμάρχης της CIA, ναύαρχος, στρατιωτικός ακόλουθος, ανώτεροι αξιωματικοί), όχι όμως απλών πολιτών όπως ψευδολογούν οι αμερικανοί, η «αυτοκρατορία› αδυνατεί να την εξαρθρώσει.

Η φύση των στρατιωτικών δυνάμεων τόσο των ΗΠΑ όσο και των άλλων μεγάλων Δυτικών χωρών, έχει μεταβληθεί. Τα τελευταία πενήντα χρόνια κανένας από αυτούς τους στρατούς δεν διεξήγαγε κάποιον αμυντικό πατριωτικό πόλεμο απέναντι σε επιτιθέμενο, αλλά αντίθετα επιτέθηκαν και κατέστρεψαν περισσότερο ή λιγότερο μια σειρά χώρες, δολοφονώντας μεγάλο αριθμό αμάχων. Έτσι αποτελούνται σήμερα όχι από κληρωτούς που εκτελούν το καθήκον τους προς την πατρίδα τους που αμύνεται, αλλά από επαγγελματίες μισθοφόρους που φέρουν σε πέρας αυτές τις δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε λαούς.

Η πάση θυσία αποφυγή θυμάτων, με τη διεξαγωγή πολέμου από ύψος 5.000 μέτρων, δεν είναι παρά έμμεση ομολογία της ενοχής τους, της παραδοχής της εγκληματικής φύσης της δράσης τους. Γιατί στην Ιστορία δεν υπάρχει κοινωνία που να μην δέχτηκε τα θύματα των δίκαιων πατριωτικών πολέμων και να μην τα θεώρησε ήρωες.

Καμία δικαιολογία δεν μπορεί να υπάρχει για τον πιλότο, που υπακούοντας τυφλά στις εντολές των ανωτέρων του βομβαρδίζει εν ψυχρώ μια αγορά γεμάτη κόσμο, ένα τρένο εν κινήσει, ένα λεωφορείο γεμάτο, ένα νοσοκομείο, ένα εργοστάσιο μιας ανυπεράσπιστης κι αδύνατης σε σχέση με τη δική του, χώρας. Ούτε για το πλήθος των υπόλοιπων στρατιωτών που από τα ραντάρ και τη συλλογή πληροφοριών μέχρι τις χερσαίες δυνάμεις, συμμετέχουν αποφασιστικά σε αυτή τη δολοφονική πρακτική. Αυτοί οι κύριοι δεν είναι παρά μισθοφόροι, επαγγελματίες δολοφόνοι και ο καθένας μας, έχει απόλυτο δικαίωμα και καθήκον να τους χτυπάει, όπου τους βρει και όπως μπορεί.

Αποφασίσαμε λοιπόν να εκτελέσουμε τον στρατιωτικό ακόλουθο της βρετανικής πρεσβείας πτέραρχο της αεροπορίας Στ. Σόντερς.

Με αυτήν του την ιδιότητα έλαβε ενεργό μέρος στο σχεδιασμό των περσινών βάρβαρων αεροπορικών βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας και άρα είναι ένας από τους υπεύθυνους του περσινού ναζιστικού εγκλήματος, τις δολοφονίες χιλιάδων αμάχων, την καταστροφή της οικονομίας και της υποδομής της χώρας.

Επιλέξαμε έναν ανώτατο ¶γγλο αξιωματικό όχι μόνο γιατί η Αγγλία συμμετείχε ενεργά στους βομβαρδισμούς –όπως άλλωστε συμμετέχει μαζί με τις ΗΠΑ στους συνεχιζόμενους περιοδικά βομβαρδισμούς του Ιράκ- αλλά γιατί η αγγλική πολιτική όπως εκφράστηκε από τους Μπλερ, Κουκ και Ρόμπερτσον πέρα από την παραδοσιακή αγγλική υποκρισία, ξεπέρασε σε προκλητικότητα, κυνισμό και επιθετικότητα κι αυτούς ακόμη τους αμερικανούς.

Αναλαμβάνουμε επίσης την ευθύνη για τις παρακάτω ενέργειες που πραγματοποιήσαμε πέρσι:

Στις 31 Μάρτη ενάντια στα κεντρικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη με εκτόξευση ρουκέτας.

Στις 3 Απρίλη με βόμβα ενάντια στα τοπικά γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη λεωφόρο Γαλατσίου.

Στις 5 Μάη με τρεις ρουκέτες που εκτοξεύσαμε στον Πειραιά, ενάντια σε τρεις Δυτικές τράπεζες, την Αμερικανική Chase Manhattan, τη Βρετανική Midland, και τη Γαλλική ΒΝΡ.

Στις 8 Μάη με έκρηξη βόμβας ενάντια στην Ολλανδική πρεσβεία στην οδό Λυκείου.

Στις 16 Μάη με εκτόξευση ρουκέτας ενάντια στην κατοικία του πρέσβη της Γερμανίας στο Χαλάνδρι.

Αθήνα Μάρτης 2000

Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ

Υ.Γ. 1 Είναι γνωστό ότι λίγο πριν καταρρεύσει η Ανατολική Γερμανία η CIA σε μια από τις σπάνιες, τα τελευταία χρόνια, επιτυχίες της κατόρθωσε, έναντι αδράς αμοιβής, να αρπάξει όλα τα αρχεία της Στάζι. Τα οποία, εκτός από ελάχιστα στοιχεία, αρνείται μέχρι σήμερα να δώσει στους Γερμανούς που τα διεκδικούν. Ο λόγος είναι βέβαια ότι μέσω αυτών γνωρίζουν σήμερα όλους όσοι υπήρξαν πράκτορες της Ανατολικής Γερμανίας και τους έχουν του χεριού τους.

Ανάμεσα σε αυτούς υπήρχε και κάποιος Έλληνας που παριστάνει τον επιτυχημένο επιχειρηματία στον κλάδο των νέων τεχνολογιών. Η CIA μόλις ανακάλυψε στα αρχεία ότι η επιχείρησή του στήθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου με κεφάλαια της πρώην Ανατολικής Γερμανίας τον επισκέφθηκε και του είπε, πιάνοντάς τον από το αυτί: Ώστε έτσι λοιπόν, συνάδελφος και εσύ, κλεφτάκος και παρακτοράκος. Σαν τζέντλεμεν, θα σου προτείνουμε ένα ντηλ και εσύ θα διαλέξεις. Ή σε δικάζουμε για κατασκοπεία και σε χώνουμε στη φυλακή για το υπόλοιπο της ζωής σου, πράγμα θλιβερό ή τα ξεχνάμε όλα, τα σβήνουμε αλλά από εδώ και πέρα θα δουλεύεις για μας. Και για να μην ξεχνάμε και τη δουλειά μας, τις μπίζνες, θα μας «πουλήσεις› εν καιρώ την επιχείρηση έναντι του συμβολικού ποσού του ενός δολαρίου. Προς το παρόν προσπάθησε να φανείς αντάξιος της εμπιστοσύνης μας, εκμεταλλευόμενος το προφίλ σου. Έλληνας, αυτοδημιούργητος, Βαλκάνιος, πρώην συμπαθών. ¶λλο είναι να επενδύει στη Βουλγαρία, στη Ρουμανία, στην Αρμενία, στον ΟΤΕ μια αμερικάνικη εταιρεία και άλλο εσύ.

Από τη στιγμή που ο άνθρωπός μας παίζει το νέο του ρόλο, του ελληνικού Δούρειου Ίππου των αμερικάνικων επιχειρήσεων, οι επιτυχίες διαδέχονται η μία την άλλη. Τι προβολή από το CNN. Τι διθύραμβοι στον αγγλόφωνο τύπο. Τι λίστες όπου η επιχείρησή του συναγωνίζεται σε κεφαλαιοποιημένη αξία τους μεγαλύτερους δυτικούς ομίλους. Τι αγκαλιές με τον Μπερνς. Τι συνεργασίες με το ΜΙΤ. Τι σεμινάρια και ιδρύματα στις ΗΠΑ. Τι μοντέρνες άυλες επενδύσεις, αντάξιες της νέας οικονομίας, όπου η παραχώρηση, στη Ρουμανία, δεν γίνεται με την αναχρονιστική μέθοδο της είσπραξης αντίτιμου κεφαλαίου αλλά δωρεάν! Τι συμφωνία με άλλη αμερικάνικη εταιρεία, για προσφορά υπηρεσιών Ιντερνέτ με στόχο να καταβροχθίσουν κοψοχρονιά τον ΟΤΕ σαν γνήσιοι, ορίτζιναλ robber barons (αμερικάνοι «βαρώνοι της ληστείας›, απατεώνες μεγαλοκαπιταλιστές της αρχής του εικοστού αιώνα).

Όλα αυτά βέβαια τα οποία είναι πασίγνωστα σε όλα τα Βαλκάνια, τα αγνοεί ο ελληνικός λαός αφού τα ΜΜΕ, σε εφαρμογή μιας αμερικανόπνευστης δημοκρατικής λογοκρισίας δεν τολμούν να ψελλίσουν λέξη, να του αφαιρέσουν τη λεοντή. Παρά το γεγονός, ότι οι αμερικάνοι, με το γνωστό άγαρμπο στυλ τους και το συνεχές λιβανιστήρι τον έχουν καβουρντίσει. Δεν τολμούν να αναρωτηθούν πως είναι δυνατόν να σχεδιάζει κάποιος να πουλήσει τις μετοχές του (πλην του 5%) μιας επιχείρησης με τόσες πρόσφατες επιτυχίες και με λαμπρό μέλλον. Απ’ τη μεριά μας ελπίζουμε ότι τα αφεντικά του, αναγνωρίζοντας τις πολύτιμες υπηρεσίες του δεν θα του τα πάρουν όλα και θα του αφήσουν το γνωστό του χόμπι σον αθλητισμό για ασχολία τώρα στα γεράματα.

Υ.Γ. 2 Πριν από μερικά χρόνια είχαμε καταγγείλει και ξεσκεπάσει τη σκευωρία των ασφαλίτικων μηχανισμών με τις λίστες ονομάτων της 17Ν, πούχαν δήθεν βρεθεί στα αρχεία της Στάζι. Σκευωρία αμερικανόπνευστη πούχε στόχο να δικαιολογηθούν συλλήψεις «γνωστών υπόπτων› τύπου Κοροβέση, Σκυφτούλη και άλλων.

Η σκευωρία αυτή ποτέ δεν εγκαταλείφθηκε από τους εμπνευστές της, τη CIA-FBI και εμφανίζεται κατά καιρούς σε διάφορες παραλλαγές. Πέρσι την περίοδο της προδοσίας Οτζαλάν παρουσιαζόταν με τη μορφή ενός νεφελώματος, «νέων στοιχείων› που άλλοτε εμπλούτιζαν, άλλοτε διασταυρώνονταν με τα παλιά. Κι όταν τους προκαλέσαμε ανοιχτά να μας συλλάβουν κάνανε πίσω και τα στοιχεία ξεφούσκωσαν, ενώ είχαμε αρχίσει μια νέα σειρά βομβιστικών ενεργειών.

Έτσι μετά την τελευταία μας ενέργεια ενάντια στην κατοικία του Γερμανού Πρέσβη το Μάη, η σκευωρία πήρε νέα μορφή. Το γεγονός ότι ένα σχεδόν χρόνο μετά, οι ασφαλίτικοι μηχανισμοί εξακολουθούν να παραμυθιάζουν μιλώντας για μέλος της 17Ν που τραυματίστηκε, για κηλίδες αίματος και για DNA δείχνει ότι όλα αυτά ήταν προσχεδιασμένα με βάση προηγούμενη ενέργειά μας πανομοιότυπη.

Στις 2 Νοέμβρη του ’91 χτυπήσαμε κλούβα των ΜΑΤ που φύλαγε τα γραφεία του ΠΑΣΟΚ στη Χαριλάου Τρικούπη με την ίδια ακριβώς τεχνική. Χρησιμοποιήσαμε ρουκέτα ίδιου διαμετρήματος και ίδιο πλαστικό σωλήνα που κρατούσε σύντροφος. Και τότε ο σωλήνας άνοιξε μόλις εκτοξεύτηκε η ρουκέτα και τον εγκαταλείψαμε επί τόπου, όπως ήταν σχεδιασμένο. Και τότε η αστυνομία είχε μιλήσει για τραυματία κι είχε ερευνήσει νοσοκομεία, ενώ βέβαια δεν υπήρχε κανένας τραυματίας. Φαίνεται όμως ότι το μικρό βήμα από το τραύμα στο αίμα δεν τόχαν σκεφτεί και δεν ήταν προετοιμασμένοι. Αναλύοντας εκ των υστέρων την ενέργεια το προέβλεψαν για μελλοντική χρήση σε περίπτωση επανάληψης.

Θα μας πουν. Μα γιατί δεν έκαναν τη σκευωρία σε προηγούμενη εκτόξευση ρουκέτας; Γιατί εκτός από την περίπτωση Χαριλάου Τρικούπη ποτέ άλλοτε δεν χρησιμοποιήσαμε αυτή τη μέθοδο: Σύντροφος που κρατάει πλαστικό σωλήνα. Ή κρατούσε τον γνήσιο σιδερένιο όπως στην αμερικανική πρεσβεία το ’96 ή κάναμε την εκτόξευση με πλαστικό σωλήνα με ωρολογιακό μηχανισμό αφού είχαμε απομακρυνθεί κι άρα δεν θα μπορούσαν να μιλήσουν για τραυματισμένο.

Απόδειξη αυτών αποτελεί η επίσημη θέση των ασφαλίτικων μηχανισμών. Έχουν, λένε, το DNA ενός μέλους της 17Ν αλλά δεν μπορούν να εκμεταλλευτούν άμεσα ελέγχοντας 10 εκατομμύρια Έλληνες. Φαίνεται ότι οι αμερικάνοι περνάνε τον κόσμο για ηλίθιο. Από τη μια ισχυρίζονται ότι κατέχουν ολιγομελή λίστα μελών κι από την άλλη μιλάνε για όλο τον πληθυσμό. Αν όμως κάποια μυστική υπηρεσία στοιχειωδώς σοβαρή, κατείχε ένα τέτοιο στοιχείο όπως το DNA θα λειτουργούσε τελείως διαφορετικά.

Θα προσπαθούσε με κάποιον αλλά καλυμμένο τρόπο (π.χ. παίρνοντας τη νύχτα από το αυτοκίνητο του υπόπτου τρίχες που αφήνουν όλοι απ’ τα μαλλιά τους, για να μην μιλήσουμε για πιο εξελιγμένες μεθόδους) να εξακριβώσουν σε ποιον ανήκε το DNA αφού ο αριθμός των υπόπτων είναι περιορισμένος. Και τότε θάχαν κάνει το μεγάλο, αποφασιστικό βήμα. Γιατί θάταν απολύτως σίγουροι ότι ο ύποπτος είναι και μέλος. Θα συγκέντρωναν σε αυτόν όλες τους τις δυνάμεις, ρίχνοντας τους καλύτερους πράκτορες και τα τελειότερα μέσα, στήνοντας μια επιστημονική παρακολούθηση από μη κινητά σημεία και θα έφταναν και σε άλλα μέλη και σημαντικό χτύπημά μας.

Η καινούρια αυτή παραλλαγή είναι αμερικάνικων προδιαγραφών και έχει ένα και μόνο στόχο. Να προσδώσει μια «επιστημονική› επίφαση στη σκευωρία παρέχοντάς της δήθεν εχέγγυα αντικειμενικότητας. Οι σχεδιαζόμενες συλλήψεις δεν θα είναι αποτέλεσμα χαλκευμένων στοιχείων στα αρχεία της Στάζι, αλλά θα επιβάλλονται απλό την ουδέτερη «επιστήμη› για τον έλεγχο του DNA. Παράλληλα, μέσω της μανιπουλάτσιας της επιστήμης ανοίγεται ευρύ πεδίο για οποιαδήποτε αυθαιρεσία και την ενοχοποίηση οποιουδήποτε, αφού εκτός των ειδικών επιστημόνων που στην προκειμένη περίπτωση είναι υπάλληλοι των ασφαλίτικων μηχανισμών, κανείς άλλος δεν μπορεί να παρακολουθήσει τη συζήτηση και να ελέγξει τα δήθεν βιολογικό τύπου στοιχεία. Παράδειγμα, η αθώωση στις ΗΠΑ, μέσω του DNA, για λόγους πολιτικής σκοπιμότητας, διάσημου κατηγορούμενου για δύο δολοφονίες και ενώ όλα τα στοιχεία και τα ευρήματα, ήταν συντριπτικά και έδειχναν ότι ήταν ένοχος.

Ας προσθέσουμε τέλος ότι τα ίδια τα έργα και οι ημέρες των αμερικάνων τους διαψεύδουν. Γιατί είναι ποτέ δυνατόν να πιστέψει κανείς ότι η σημερινή «αυτοκρατορία› κατείχε επί 6 μήνες μέχρι την επίσκεψη Κλίντον, ένα τέτοιο στοιχείο και δεν θα το εκμεταλλεύτηκε χτυπώντας τη 17Ν και προτίμησε να διακινδυνεύσει μια αντιαμερικάνικη ενέργειά της η οποία βέβαια όπως όλοι καταλαβαίνουν τυχαία δεν πραγματοποιήθηκε.

Είναι δυνατόν να προτίμησε αγόγγυστα να επιδείξει ότι μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο ένα φοβισμένο πρόσωπο μπρος στο ενδεχόμενο δράσης της 17Ν. Με τις αναβολές, τις παλινωδίες, τις άναρθρες κραυγές του αμερικάνικου τύπου ενάντια στη 17Ν, τους εκατοντάδες πράκτορες με τα μηχανήματα τελευταίας τεχνολογίας, με τις πιέσεις και την επιβολή πρωτοφανών μέτρων απαγόρευσης της κυκλοφορίας και των διαδηλώσεων που ξεσήκωσαν τους πάντες εναντίον τους

Όλα αυτά αποτελούν τίτλο τιμής για μας, το πιο θερμό εγκώμιο της 17Ν από την «αυτοκρατορία›, την αναγνώριση και επιβεβαίωση της σωστότητας των επιλογών και της δράσης της, συνιστά έμπρακτη ομολογία ότι το μόνο που την πονάει, το μόνο που φοβάται, το μόνο που λογαριάζει σοβαρά είναι η δίκαιη ένοπλη λαϊκή αντίσταση.

ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Να ακούσουμε και τη 2η προκήρυξη για την υπόθεση Saunders.

Β. ΚΟΥΡΚΑΚΗΣ: (Διαβάζει):

«Επαναστατική Οργάνωση 17 ΝΟΕΜΒΡΗ Αθήνα 11-12-2000

«You ‘ve just got to trust us. We are honourable men›

(«Απλά πρέπει να μας έχετε εμπιστοσύνη. Είμαστε έντιμοι άνθρωποι›)

Richard Helms 30-12-71

Αρχηγός της CIA απευθυνόμενος σε εκπροσώπους του Τύπου.

(Εισαγωγή στο βιβλίο – ημερολόγιο του Φ. Έιτζι, Στα άδυτα της CIA)

«St. Saunders was an honourable man›

(«Ο Στ. Σόντερς ήταν έντιμος άνθρωπος›)

Δηλώσεις Βρετανών υπουργών και άλλων αξιωματούχων

Αμέσως μετά τη δίκαιη εκτέλεση του Βρετανού ταξίαρχου Στ. Σόντερς τον Ιούνη και τη δημοσίευση της προκήρυξής μας, κανένας επίσημος από την αγγλική πλευρά δεν τόλμησε να αμφισβητήσει όσα αναφέραμε για τις δραστηριότητές του σχετικά με τους βομβαρδισμούς της Γιουγκοσλαβίας και τον πραγματικό του ρόλο. Αντίθετα τόσο η ένοχη σιωπή τους όσο και ορισμένες αποσπασματικές πληροφορίες που αναγκαστικά διέρρευσαν στον τύπο, τα επιβεβαίωσαν. Πέντε μήνες αργότερα και αφού συνειδητοποίησαν ότι τα περιβόητα στοιχεία τόσο των Αμερικανών των FBI-CIA όσο και των Ελλήνων είναι παραμυθάκια και ότι η υπόθεση θα τραβήξει σε μάκρος και άρα πρέπει να βρουν κάποια δικαιολογία για τη βρετανική κοινή γνώμη, επινόησαν ένα καινούργιο τροπάρι. Σύμφωνα με τη Σκότλαντ Γιαρντ, ο Σόντερς δεν είχε καμία σχέση με όσα του αποδίδαμε, με τον πόλεμο και τον βομβαρδισμό της Γιουγκοσλαβίας.

Αν όμως ήταν έτσι, γιατί δεν το ανακοίνωσαν αμέσως μετά τη δημοσίευση της προκήρυξης τον Ιούνη; Αυτό υπαγόρευε όχι μόνο η λογική, ο σεβασμός στην αλήθεια, η τιμή στη μνήμη του νεκρού από μέρους τους αλλά κυρίως τα αδιαμφισβήτητα πολλαπλά πολιτικά κέρδη που θα αποκόμιζαν. Γιατί δεν προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν σε βάρος μας αυτό το υποτιθέμενο πολιτικό «λάθος› μας, την πρώτη αμέσως μετά την ενέργειά μας καθοριστική χρονική περίοδο; Πώς αυτοί οι άρτιοι επαγγελματίες με την πολύχρονη πείρα της πάλης ενάντια στον IRA άφησαν να τους διαφύγει μια τέτοια μοναδική ευκαιρία; Η απάντηση είναι ολοκάθαρη για τον καθένα, χωρίς να χρειάζεται να σταθούμε στο δεύτερο σκέλος του νέου δόγματος, ότι αυτοί που πυροβόλησαν ήταν πληρωμένοι εκτελεστές που ήρθαν επί τούτου από τη Μέση Ανατολή! Preposterous (γελοίο). Πρόκειται για καθαρή προπαγάνδα, για ψέμα αντάξιο όχι του παρελθόντος μεγαλείου της βρετανικής αυτοκρατορίας, αλλά της σημερινής παρακμιακής χώρας με τα έντονα τριτοκοσμικά χαρακτηριστικά.

Δεν είναι δυνατόν επίσης να μην σημειώσουμε ότι η απολογητική αυτή άποψη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο ταξίαρχος θα ήταν ένοχος αν είχε συμμετάσχει, συνιστά έμμεση ομολογία ενοχής, έμμεση αποδοχή του εγκληματικού χαρακτήρα του πολέμου ενάντια στη Γιουγκοσλαβία. Αν ο πόλεμος ήταν «ανθρωπιστικός› όπως ισχυρίζονται, η μη συμμετοχή σ’ αυτόν ενός ταξίαρχου που βρίσκονται στον ίδιο γεωγραφικό χώρο, θα αποτελούσε στίγμα γι’ αυτόν, θάχε έντονο ατιμωτικό χαρακτήρα, όπως αναμφίβολα είχε η μη συμμετοχή ενός ανωτάτου αξιωματικού στην αντίσταση ενάντια στους Ναζί στον Β’ παγκόσμιο πόλεμο. ¶ρα δεν θάχε κανένα νόημα μια τέτοια αναφορά. Ο ταξίαρχος Σόντερς ήταν το νούμερο ένα της Πρεσβείας. Ήταν ο σημαντικότερος στόχος που πλήξαμε σ’ ολόκληρη την εικοσιπενταετή δράση μας. Σημαντικότερος κι από τον σταθμάρχη της CIA Ουέλς, κι από τον αμερικανό στρατιωτικό ακόλουθο Τσάντες, κι από τον αμερικανό ναύαρχο Νορντίν. Δεν ήταν ένας απλός στρατιωτικός ακόλουθος ρουτίνας. Κι αυτό γιατί αφού έλαβε μέρος στον σχεδιασμό της πολεμικής επιχείρησης και των βομβαρδισμών στη Γιουγκοσλαβία και στο Κόσοβο και στον καθορισμό των στόχων του πολέμου, στον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας, στάλθηκε στην Ελλάδα λίγο πριν από τους βομβαρδισμούς με συγκεκριμένες αρμοδιότητες: Την επίβλεψη και τον συντονισμό των βρετανικών στρατιωτικών δυνάμεων της περιοχής που θα συμμετείχαν στις πολεμικές επιχειρήσεις και στους βομβαρδισμούς, στην εισβολή, την κατάληψη και κατοχή του Κοσόβου. Η ευθύνη του λοιπόν για τις δολοφονίες εκατοντάδων αν όχι χιλιάδων αμάχων και γυναικόπαιδων στη διάρκεια των βομβαρδισμών της Γιουγκοσλαβίας είναι άμεση, χειροπιαστή και οφθαλμοφανής. Γιατί αν δεν είναι υπεύθυνος ένας επιτελής αξιωματικός που σχεδιάζει και αποφασίζει μαζί με άλλους, το είδος των επιχειρήσεων και των βομβαρδισμών, που διατάζει μαζί με άλλους, τους πιλότους να ρίξουν τις βόμβες και τους πυραύλους τους, τότε ποιος άλλος στρατιωτικός θα μπορούσε ποτέ να είναι υπεύθυνος; Ο ταξιάρχης Σόντερς είχε ενεργό συμμετοχή σε όλες τις ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και πολέμους που διεξήγαγαν τα τελευταία χρόνια οι βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις σε διάφορες χώρες εγκληματώντας σε βάρος των λαών τους. Ήταν παρών στον πόλεμο στις Μαλουίνες (Φόκλαντ), στην Ιρλανδία στη διάρκεια σκληρών συγκρούσεων, στο Ιράκ και στο Κουβέιτ στην διάρκεια του πολέμου του Κόλπου. Σύμφωνα μάλιστα με ορισμένες πληροφορίες ήταν παρών και πρόσφατα, μερικές μέρες πριν από την εκτέλεσή του στην Σιέρρα Λεόνε όπου οι Βρετανικές στρατιωτικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επέμβαση. Ποτέ δεν μπορούσαμε να φανταστούμε ότι ο εκφυλισμός της βρετανικής ελίτ, αλλά και η τσιγκουνιά της θα είχε φτάσει σε τέτοιο σημείο που θάφηναν ένα τόσο σημαντικό στρατιωτικό στέλεχός τους χωρίς θωρακισμένο αυτοκίνητο, με πρόσφατους τους εγκληματικούς βομβαρδισμούς τους στη Γιουγκοσλαβία και σε μια χώρα όπου υπήρχε λαϊκή κατακραυγή με το 90% του λαού εναντίον τους. Θεωρούσαμε σαν δεδομένο ότι το αυτοκίνητο έπρεπε νάναι θωρακισμένο. Και παρότι η οπτική παρατήρηση δεν το επιβεβαίωνε αφού αυτό διέφερε μεν από τα συνήθη θωρακισμένα χωρίς όμως να είναι τελείως όμοιο με τα κοινά, καταλήξαμε στη λανθασμένη εκτίμηση ότι ήταν θωράκιση ειδικής κατασκευής, κάποιας νέας τεχνολογίας που το καθιστούσε πιο διακριτικό από τα άλλα. Με αυτό τον δεδομένο, η ενέργεια ενάντια στον ταξίαρχο δεν μπορούσε νάναι απλή αντιγραφή παλιότερων ανάλογων ενεργειών μας περίπου στον ίδιο χώρο. Αντίθετα ήταν αρκετά δύσκολη και επικίνδυνη, ενώ δεν διέφερε επιχειρησιακά στην ουσία από οποιαδήποτε υποθετική ενέργεια εναντίον οιουδήποτε φυλάγονταν σε θωρακισμένο αυτοκίνητο. Συνεπώς, αν δεν υπήρχαν ισχυροί και σοβαροί πολιτικοί λόγοι δεν είχαμε κανένα συμφέρον να επιλέξουμε σαν στόχο τον ταξίαρχο για λόγους απλά επιχειρησιακούς.

Ήταν δύσκολη και επικίνδυνη γιατί δεν μπορούσαμε να βασιστούμε στο 45ρι που περνάει απαρατήρητο. Έπρεπε να επιλέξουμε ένα όπλο που θα πετύχαινε τη διάτρηση της θωράκισης του αυτοκινήτου. Σαν τέτοιο επιλέξαμε το ημιαυτόματο G3 που είχαμε απαλλοτριώσει στην κατάληψη του αστυνομικού τμήματος του Βύρωνα τον Αύγουστο του ’88 (Αλήθεια κι αυτό πληρωμένοι πράκτορες από τη Μέση Ανατολή το κατέλαβαν;) που λόγω της ισχύος του θα τρυπούσε το θωρακισμένο τζάμι. Το όπλο αυτό όμως έχει μήκος ένα μέτρο και όσο και αν το καμουφλάρεις δεν μπορείς να το κρύψεις τελείως. Μ’ ένα τέτοιο όπλο δεν μπορείς να κινείσαι άνετα, πάνω σε μια μοτοσικλέτα ανάμεσα στα μποτιλιαρισμένα αυτοκίνητα της Κηφισίας, σε μια χρονική στιγμή όπου διέρχονται προς την Αθήνα δεκάδες οπλισμένοι πράκτορες αμερικανοί και άλλοι, υπουργοί με τους σωματοφύλακές τους, μεγαλοκαρχαρίες καπιταλιστές με φρουρές ιδιωτικών αστυνομικών και κάθε λογής χαφιέδες. (Την στιγμή της επιχείρησης, στο αμέσως μπροστινό φανάρι ήταν μποτιλιαρισμένος αμερικάνος οπλισμένος μεγαλοπράκτορας της CIA, ενώ περίπου εκατό μέτρα πίσω μας βρισκόταν ο Βαρδινογιάννης με την οπλισμένη συνοδεία του). Όσο κι αν φαίνεται απίστευτο, εκείνο το πρωί κρατώντας το συγκεκριμένο G3 μήκους ενός μέτρου, με ένα στοιχειώδες καμουφλάζ διανύσαμε αρκετή απόσταση με τη μοτοσικλέτα χωρίς να μας αντιληφθεί κανείς και πλευρίσαμε το ακινητοποιημένο αυτοκίνητο του ταξίαρχου σε σημείο που είχε προεπιλεγεί. Με τον πρώτο πυροβολισμό μας περίμενε διπλή έκπληξη. Από τη μία το τζάμι διαλύθηκε τελείως, πράγμα που σήμαινε ότι δεν ήταν θωρακισμένο και δεύτερο το G3 έπαθε εμπλοκή. Ο κάλυκας είχε σφηνώσει και παρέμεινε στη θαλάμη του όπλου. Αναγκαστήκαμε λοιπόν όπως είχαμε σχεδιάσει για μια τέτοια περίπτωση να συνεχίσουμε ρίχνοντας άλλους τέσσερις πυροβολισμούς με το 45ρι. Η μοναδική όμως σφαίρα που ρίχτηκε από το G3 αποδείχθηκε μοιραία. Είναι όμως αυτή που προκάλεσε το «συντριπτικό τραύμα› στην κοιλιακή χώρα αλλά και τον «συντριπτικό ακρωτηριασμό› του χεριού για τα οποία μίλησαν οι γιατροί.

Παραμένει μυστήριο για μας, γιατί η αστυνομία απέκρυψε αυτό το σημαντικό στοιχείο, τη χρησιμοποίηση του G3. Η απόκρυψη βρίσκεται σε πλήρη αντίφαση με την απελπισμένη προσπάθειά τους να συλλέξουν και την παραμικρή πληροφορία από τους αυτόπτες μάρτυρες. Θέλησαν να μας κάνουν να πιστέψουμε ότι δεν το πήραν χαμπάρι για να μας παγιδέψουν μελλοντικά; Γελοίο. Θέλησαν να αποφύγουν τη γελοιοποίησή τους από το γεγονός ότι ενώ υποτίθεται μας συλλαμβάνουν οσονούπω και μας παρακολουθούν με δορυφόρους, κάμερες, κινητά κλπ., εμείς κυκλοφορούμε κάτω από τη μύτη τους με όπλο ενός μέτρου που φαίνεται από ένα χιλιόμετρο δια γυμνού οφθαλμού; Θέλησαν να μην πανικοβάλουν τους διάφορους μεγαλοκαρχαρίες που παραμυθιάζουν καθησυχάζοντάς τους ότι είναι ασφαλείς μέσα στα θωρακισμένα αυτοκίνητά τους; ¶γνωστο. Φαίνεται πάντως ότι το συγκεκριμένο αυτό όπλο τους προκαλεί κάποιο εκνευρισμό. Προβλέπουμε περισπούδαστη ανάλυση του «ειδικού συνεργάτη› όπου θα λέει ότι κάνουμε λάθος κι ότι δεν διαπερνάει τη θωράκιση.

Όσον αφορά ορισμένους συμπλεγματικούς λιγούρηδες, νοσταλγούς της αυτοκρατορίας που θα μας αντιτάξουν ότι δεν μπορεί αυτοί οι «πολιτισμένοι› να χρησιμοποιούν τέτοια φτηνιάρικα ψέματα για τον ρόλο του ταξίαρχου θα τους θυμίσουμε απλά το εξής επίκαιρο. Στη δεκαετία του ’80 ο Βρετανός Υπουργός Γεωργίας παρουσιάστηκε με τον μικρό του γιο στην τηλεόραση τρώγοντας επιδεικτικά χάμπουργκερς για να αποδείξει ότι δεν υπήρχε κανένας απολύτως κίνδυνος μετάδοσης της ασθένειας των «τρελών αγελάδων› στον άνθρωπο. Κι εξακολούθησαν επί μία δεκαετία να ψευδολογούν, μανιπουλάροντας την επιστήμη έως ότου αναγκάστηκαν από τα πράγματα το ’96, με τα πρώτα θύματα, κι όταν πια ήταν πολύ αργά, να παραδε1χτούν την αλήθεια. Αυτή λοιπόν η ελίτ που δεν δίστασε να ψευδολογήσει, βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία του λαού της αλλά και των άλλων ευρωπαϊκών λαών στο βωμό του χρήματος, θα διστάσει να ψευδολογήσει εις βάρος μας;

Το ψέμα, η προσποίηση, η υποκρισία ακόμη κι αν είναι βρετανικά έχουν τα όριά τους. Δεν είναι δυνατόν να θεωρούν φυσικό δικαίωμά τους να εξολοθρεύουν με τον πιο βάρβαρο και συνάμα δειλό τρόπο χιλιάδες αμάχους και γυναικόπαιδα, με αεροπορικούς βομβαρδισμούς από 5.000 μέτρα και να προσποιούνται τον έκπληκτο όταν κάποιος από δαύτους εκτελείται λόγω αυτής ακριβώς της δολοφονικής πρακτικής τους. Δεν είναι δυνατόν να βγαίνει ανερυθρίαστα και χωρίς αιδώ ο ανεκδιήγητος υπουργός εξωτερικών Κουκ και να καταδικάζει με τα γνωστά ξεφτυσμένα λογίδρια την ενέργειά μας, όχι από την Αγγλία αλλά από την Αφρική, από τη Σιέρρα Λεόνε όπου δοξολογεί και λιβανίζει τις σφαγές των ντόπιων πληθυσμών από τα βρετανικά στρατεύματα. Αντιλαμβανόμαστε ότι για ορισμένους οι πειρασμοί της ανασύστασης της βρετανικής αυτοκρατορίας είναι μεγάλοι. Αντιλαμβανόμαστε την σκοπιμότητα της προσκόλλησης της Βρετανίας στο άρμα του θείου Σαμ. Δικαίωμα τους είναι να πιστεύουν ότι το υπέδαφος και οι πλουτοπαραγωγικές πηγές των χωρών δεν ανήκουν στους λαούς τους., αλλά στους αυτοκράτορες Αμερικανούς και στους ¶γγλους κολαούζους. Δικαίωμα τους είναι να καταστρέφουν τις υποδομές και τις μικρές κι αδύνατες βιομηχανίες τους για να υποδουλώσουν οικονομικά τους λαούς τους. Δικαίωμα τους είναι να τους βομβαρδίζουν, να τους σφάζουν για να το πετύχουν. Αλλά επιτέλους ας επιδείξουν μια στοιχειώδη αξιοπρέπεια και λεβεντιά. Ας σταματήσουν να προσποιούνται τις αγνές παρθένες, τους αφελείς ειρηνιστές. Ας αναλάβουν τις ευθύνες των πράξεων τους.

Ας αποδεχτούν ότι με την ίδια ακριβώς λογική, δικαίωμα των λαών είναι να αντιστέκονται χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα, την ένοπλη βία. Ότι δικαίωμα μας είναι να εκφράζουμε έμπρακτα και όχι μόνο στα λόγια, την αλληλεγγύη μας στους λαούς με το ίδιο μέσο, την ένοπλη λαϊκή βία αν και σε απειροελάχιστο ποσοστό σε σχέση με την δικιά τους και με ασύγκριτα πιο θαρραλέο και παλικαρίσιο τρόπο αφού ούτε φουκαράδες ¶γγλους τουρίστες χτυπάμε (το αντίστοιχο των αμάχων θυμάτων της Γιουγκοσλαβίας) ούτε «πολεμάμε› εκ του ασφαλούς από ύψος 5.000 μέτρων. Ας αποδεχτούν το αυτονόητο, αυτό που αντιλαμβάνονται οι πάντες. Ότι αυτές οι ένοπλες ενέργειες, αυτό που αποκαλούν ψευδώς «τρομοκρατία› δεν είναι παρά η φυσική, η λογική συνέπεια, της εγκληματικής ιμπεριαλιστικής πρακτικής τους καθυπόταξης των λαών της υφηλίου. Ότι δεν είναι παρά το τίμημα που πληρώνουν γι’ αυτήν την πολιτική τους. Τίμημα που γίνεται όλο και πιο βαρύ αν αναλογιστούμε ότι αυτή την στιγμή στη Μέση Ανατολή έχουμε όχι μόνο βόμβες ενάντια σε αγγλικούς στόχους, όχι μόνο εκτελέσεις στρατιωτικών αλλά και εκτελέσεις τεχνικών Βρετανών ανωτάτων στελεχών βρετανικών πολυεθνικών επιχειρήσεων. Ας αποδεχτούν επιτέλους αυτό που βοά, ότι κίνητρο μας δεν μπορεί να είναι το χρήμα. Γιατί αν ήτανε, σε μια κοινωνία που το αναγνωρίζει σαν τη μόνη «αξία›, θα ήμασταν χαμένοι από χέρι. Το καθεστώς προσφέροντας ασυγκρίτως μεγαλύτερα ποσά, ατιμωρησία και προστασία, θα είχε δελεάσει τους «πληρωμένους εκτελεστές› και θα μας είχε εξαρθρώσει προ πολλού. Ας αφήσουν λοιπόν την συνειδητή ψευδολογία προς αφελείς, τους πράκτορες των Σοβιετικών, των Αμερικανών, των Αράβων, τους πληρωμένους μαφιόζους και ας ομολογήσουν την αλήθεια. Τόσο πολύ τους ενοχλεί; Τόσο πολύ τους πειράζει να ομολογήσουν ότι είμαστε απλοί λαϊκοί αγωνιστές; Ότι τα κίνητρα μας είναι πολιτικά; Τόσο πολύ τους ενοχλούν αυτές οι ξεπερασμένες και παλιομοδίτικες αξίες μας; Τόσο πολύ τους πειράζει να πουν ότι δεν τα πιάνουμε; Τόσες ανασφάλειες και ενοχές έχουν;

Όσον αφορά τα πραγματικά αισθήματα του λαού απέναντι στην ενέργεια μας ένα και μόνο γεγονός τα αποκαλύπτει ανάγλυφα. Το γεγονός ότι παρόλα τα αστρονομικά ποσά ύψους δισεκατομμυρίων που πρόσφεραν, παρόλες τις αλλεπάλληλες εκκλήσεις για πληροφορίες, δεν υπήρξε καμία απολύτως ανταπόκριση. Οχι μόνο δεν τους δόθηκε καμία απολύτως πληροφορία αλλά ούτε καν κατόρθωσαν να αποσπάσουν από τους δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες τη πληροφορία για τη χρησιμοποίηση του G3, ενός όπλου μήκους ενός μέτρου, πληροφορία που τότε μπορεί να είχε κάποια αξία. Επιβεβαιώνοντας έτσι για μια ακόμη φορά ότι ο ελληνικός λαός παρόλες τις ευγενείς προσπάθειες της κυβέρνησης και των εξωνημένων και τελείως ανυπόληπτων βουλευτών τόσο του ΠΑΣΟΚ όσο και της ΝΔ αλλά και ορισμένων τσαρλατάνων δημοσιογράφων δεν είναι και ούτε θα γίνει λαός χαφιέδων›.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή