Κ. Αρβανιτόπουλος: Ο ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε τη στείρα οδό της άρνησης

Απάντηση του υπουργού Παιδείας στην αξιωματική αντιπολίτευση
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 20:33
EUROKINISSI/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

Ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος.

A- A A+

Ο ΣΥΡΙΖΑ, αντί να συμβάλλει με προτάσεις στο διάλογο, επέλεξε τη στείρα οδό της άρνησης, του λαϊκισμού, του μηδενισμού, ακολουθώντας μία τακτική που μας κρατάει δέσμιους στο χθες, μια τακτική που υπονομεύει το μέλλον της νέας γενιάς, δήλωσε ο υπουργός Παιδείας Κ. Αρβανιτόπουλος απαντώντας στην ανακοίνωση της αξιωματικής αντιπολίτευσης για το νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη της χώρας.

Σύμφωνα με τον υπουργό, η ανασυγκρότηση του χάρτη της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης της χώρας είναι η εφαρμοστική πράξη αποφάσεων της συντριπτικής πλειοψηφίας του ελληνικού κοινοβουλίου, της κυβέρνησης και των κομμάτων που τη στηρίζουν.

Το Σχέδιο «Αθηνά», προσθέτει, ολοκληρώνει έναν διετή κύκλο αλλαγών για την αναβάθμιση των δημόσιων Ανώτατων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων της χώρας.

Το Σχέδιο «Αθηνά» έχει τη μεγαλύτερη δυνατή συναίνεση από τα τρία κόμματα της κυβέρνησης, δήλωσε από την πλευρά του ο υφυπουργός Παιδείας Θ. Παπαθεοδώρου.

«Οι τυχόν επιμέρους απόψεις που καταγράφονται και ενδεχομένως αξιοποιούνται, δεν αλλάζουν και δεν ακυρώνουν την τρικομματική συμφωνία της κυβέρνησης για μεταρρυθμίσεις, οι οποίες σήμερα διαμορφώνουν ένα νέο Ακαδημαϊκό Χάρτη, μέσα από διαβούλευση και νόμιμες διαδικασίες», πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή