Η απάντηση του Πλατινί στον Μπλάτερ

Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 20:13
EPA/SALVATORE DI NOLFI

Ο Πλατινί διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της FIFA.

A- A A+

Ο Μισέλ Πλατινί μπορεί να καθυστέρησε μερικές ημέρες, απάντησε όμως στο σχόλιο του προέδρου της FIFA, Σεπ Μπλάτερ, ο οποίος είχε χαρακτηρίσει το Euro 2020 «διοργάνωση χωρίς καρδιά και ψυχή».

Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση που δεν θα φιλοξενηθεί αποκλειστικά σε μία χώρα αλλά θα διεξαχθεί σε 13 διαφορετικές γωνιές της «γηραιάς ηπείρου». Ο Μπλάτερ είχε επίσης αναφέρει ότι ανάλογο σχέδιο του είχε παρουσιάσει ο Καντάφι για το Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής (2010), οπότε η απάντηση του Πλατινί κυμάνθηκε σε τόνους ανάλογους της ειρωνείας του Ελβετού παράγοντα.

«Όποιος επιτίθεται στη διοργάνωση του Euro 2020 μπορεί να στοχεύει σε μένα, αλλά στην ουσία επιτίθεται στις 52 από τις 53 ομοσπονδίες-μέλη της UEFA. Τόσες στήριξαν με ενθουσιασμό την απόφασή μας, που ελήφθη ύστερα από εκτενή διάλογο με όλους τους ενδιαφερόμενους» υπογράμμισε ο Πλατινί, που πιθανότατα θα διεκδικήσει το χρίσμα του προέδρου της FIFA με αντίπαλο τον Μπλάτερ, στις εκλογές του 2015.

Ο Πλατινί, πάντως, διευκρίνισε ότι δεν υπάρχει πρόβλημα στις σχέσεις του με τον πρόεδρο της FIFA. «Όλοι έχουν δικαίωμα να λένε την άποψή τους, την οποία σέβομαι. Εννοείται ότι το ίδιο ισχύει και για τον κ. Μπλάτερ με τον οποίο τα πηγαίνουμε εξαιρετικά. Οι σχέσεις μας είναι ομαλές, προφανώς όμως δεν μπορούμε να συμφωνούμε σε όλα», είπε για να προλάβει ενδεχόμενες... φωτιές.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις