Τουρκία: Το DHKP-C πίσω από τις επιθέσεις της Τρίτης στην Αγκυρα

Ανέλαβε την ευθύνη μέσω Διαδικτύου
Τετάρτη, 20 Μαρτίου 2013 15:59
A- A A+

Η ακροαριστερή οργάνωση DHKP-C ανέλαβε την ευθύνη για τη διπλή επίθεση στο τουρκικό υπουργείο Δικαιοσύνης και στα γραφεία του κυβερνητικού Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Άγκυρα, την Τρίτη.

Η επίθεση στο υπουργείο Δικαιοσύνης ήταν βομβιστική, ενώ στα γραφεία του κυβερνώντος ισλαμιστικού κόμματος έγινε με τη χρήση ρουκέτας, σύμφωνα με δήλωση η οποία δημοσιεύεται στον ιστότοπο της οργάνωσης.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Επιθέσεις εναντίον κρατικών κτηρίων στην Άγκυρα

Τουλάχιστον δύο άτομα τραυματίστηκαν από επιθέσεις που σημειώθηκαν στην Άγκυρα. Άγνωστοι δράστες πέταξαν χειροβομβίδες στον περίβολο του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας, ενώ ομάδα ενόπλων εξαπέλυσε επίθεση εναντίον των γραφείων του κυβερνώντος κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Το Επαναστατικό Λαϊκό Απελευθερωτικό Κόμμα – Μέτωπο δηλώνει μάλιστα ότι θα συνεχίσει τις επιθέσεις του κατά του κυβερνητικού ισλαμιστικού κόμματος του πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν, λόγω των κυβερνητικών «επιθέσεων στην ελευθερία του λόγου».

Την Τρίτη, οι τουρκικές αρχές είχαν συλλάβει 12 μέλη της εν λόγω τρομοκρατικής οργάνωσης, ενώ από τον Ιανουάριο έχουν συλληφθεί συνολικά 100 περίπου συνδεόμενοι άμεσα ή έμμεσα με το DHKP-C, του οποίου η δράση στην Τουρκία έχει κηρυχτεί παράνομη.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή