Γ.Σαρρής: Η τιμωρία της ΕΠΟ στον Κατίδη έχει κατασταλτικό χαρακτήρα»

Τρίτη, 19 Μαρτίου 2013 15:07
ICON PRESS/ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ

Ο ναζιστικός χαιρετισμός του Γιώργου Κατίδη μετά το γκολ που σημείωσε στο παιχνίδι με την Κέρκυρ.α

A- A A+

Κατασταλτικό, αλλά και προληπτικό χαρακτήρα έχει σύμφωνα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή η τιμωρία που επιβλήθηκε στο Γιώργο Κατίδη, για το ναζιστικό χαιρετισμό του στο ματς με τη Βέροια. 

Ο διοικητικός ηγέτης της ομοσπονδίας υπεραμύνθηκε για την απόφαση της Ομοσπονδίας να αποκλείσει δια βίου τον 20χρονο μέσο, μετά τον πανηγυρισμό του το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. 
«Την ενέργειά του την είδαμε όλοι. Ήταν μία ναζιστική χειρονομία, δεν ήταν μία απλή εκδήλωση που απορρέει από την ελαφρότητα της ηλικίας του. Αυτός ο χαιρετισμός φέρνει στη μνήμη εκατομμύρια θύματα και δεν υπήρχε καμία περίπτωση να αφήσει η ΕΠΟ να συνδυαστεί με την Εθνική. Αν δεν ήταν ποδοσφαιριστής της Εθνικής, δεν θα παίρναμε τέτοια απόφαση. Θα αναλάμβαναν τα πειθαρχικά όργανα», τόνισε ο Γιώργος Σαρρής στο ραδιόφωνο του NovaΣΠΟΡ και πρόσθεσε:

«Η απόφαση δεν είναι πειθαρχική ποινή, γι΄αυτό και δεν χρειάζονται απολογίες. Ήταν η απλούστερη άμυνα της ομοσπονδίας απέναντι σε μια εσωτερική και διεθνή κατακραυγή και ο ασφαλέστερος τρόπος για να δράσει κατασταλτικά, αλλά και προληπτικά. Δεν δεχόμαστε την άγνοια ως άλλοθι. Θα τον καλέσουν τα αρμόδια όργανα, στα οποία δεν επεμβαίνουμε. Αν αυτό γινόταν σε αγώνα της Εθνικής, η ποινή για την Εθνική, όχι για τον ίδιο, θα ήταν τουλάχιστον δύο αγωνιστικές. Πρόσφατα τιμωρήθηκε η Λάτσιο για τον ίδιο λόγο σε αγώνα του Γιουρόπα Λιγκ».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, πάντως, άφησε ανοιχτό κάθε ενδεχόμενο, δηλαδή, την επανεξέταση της υπόθεσης, εφόσον ο Κατίδης δείξει έμπρακτη μεταμέλεια.
 

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις