Ολοκληρώθηκε η τριήμερη επίσκεψη Τσίπρα στο Λονδίνο

Κυριακή, 17 Μαρτίου 2013 08:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΕΥΗ ΦΥΛΑΚΤΟΥ

Στο ταξίδι του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός των άλλων, έδωσε συνεντεύξεις στην εφημερίδα Guardian και το πρακτορείο Bloomberg.

A- A A+

Η τριήμερη επίσκεψη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Λονδίνο ολοκληρώθηκε το Σαββάτο μετά τις συναντήσεις του με την συνδικαλιστική ηγεσία της Μεγάλης Βρετανίας και αργότερα με τα στελέχη του Συνασπισμού Αντίστασης και της οργάνωσης Εκστρατεία Αλληλεγγύης για την Ελλάδα.

Η πρώτη του συνάντηση με την συνδικαλιστική ηγεσία της Βρετανίας, πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Κογκρέσου Εργατικών Συνδικάτων.
Εκεί o Αλέξης Τσίπρας συνομίλησε με τη γενική γραμματέα του Κογκρέσου Εργατικών Συνδικάτων, Φράνσις Ο' Γκέιντι, η οποία εξέφρασε την αλληλεγγύη του βρετανικού συνδικαλιστικού κινήματος «προς τις προσπάθειες του ΣΥΡΙΖΑ και του ελληνικού λαού να αντιμετωπίσουν την πολιτική λιτότητας που επιβάλλεται στην Ελλάδα».

Και οι δύο συμφώνησαν να έχουν στενότερη επαφή και συνεργασία στο μέλλον.

Αργότερα, ο πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε με στελέχη του Συνασπισμού Αντίστασης και της Εκστρατείας Αλληλεγγύης για την Ελλάδα, οργανώσεις που συμμετέχουν συχνά σε εκδηλώσεις διαμαρτυρίας, διαδηλώσεις και άλλου είδους κινητοποιήσεις κατά της λιτότητας.

Πολλές φορές οι οργανώσεις αυτές έχουν εκφράσει έμπρακτα την αλληλεγγύη τους προς τη χώρα μας, προβάλλοντας τα προβλήματα που αντιμετωπίζει εξαιτίας της κρίσης.

Ο κ. Τσίπρας συζήτησε μαζί τους για τις λύσεις που προτείνει το κόμμα του για τον τερματισμό της λιτότητας.

Χθες ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ συναντήθηκε επίσης με τον υπεύθυνο για τον πολιτικό σχεδιασμό του Εργατικού κόμματος Τζον Κράουντ.

Οι δύο άντρες συμφώνησαν ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις της αριστεράς θα πρέπει να εργαστούν ενάντια στην λιτότητα γιατί, όπως επεσήμανε ο κ. Τσίπρας στο, συνομιλητή του, αν το πρόβλημα δεν αντιμετωπιστεί άμεσα και δεν σταματήσει η κρίση, θα επεκταθεί από την Ελλάδα στις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και του κόσμου.

Οι δύο πολιτικοί μίλησαν επίσης για το πρόβλημα του νέο-φασισμού, νέο-ναζισμού όπως το χαρακτήρισαν. Επεσήμαναν ότι είναι πρόβλημα που αντιμετωπίζουν τόσο η Ελλάδα όσο και η Βρετανία και σημείωσαν ότι «θα πρέπει να αντιμετωπιστεί από κοινού, με κοινές λύσεις».

Στο ταξίδι του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εκτός των άλλων, έδωσε συνεντεύξεις στην εφημερίδα Guardian και το πρακτορείο Bloomberg.

Στο Bloomberg δήλωσε ότι θα πρέπει να γίνουν εκλογές στην Ελλάδα πριν από τις γερμανικές εκλογές του Σεπτεμβρίου για να «μεγιστοποιηθεί η πίεση της επαναδιαπραγμάτευσης της δανειακής σύμβασης».

Η συνέντευξη στη εφημερίδα Guardian είναι προγραμματισμένη να δημοσιοποιηθεί στις αρχές της εβδομάδας.

Σύμφωνα με την Κουμουνδούρου, με το ταξίδι του κ. Τσίπρα στο Λονδίνο ολοκληρώνεται «ένας επιτυχημένος και άκρως αποδοτικός κύκλος» στην διεθνή πολιτική σκηνή, με ομιλίες και επαφές που στόχο είχαν τη διεθνοποίηση του ελληνικού προβλήματος.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή