Βήμα σωτηρίας η ΑΕΚ

Σάββατο, 16 Μαρτίου 2013 21:19
Icon/ΜΠΑΛΤΑΣ ΚΩΣΤΑΣ

Στιγμιότυπο από τον αγώνα ΑΕΚ - Βέροια για την 28η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας.

A- A A+

Νίκη-χρυσάφι στη μάχη που δίνει για την αποφυγή του υποβιβασμού πέτυχε η ΑΕΚ επί της Βέροιας με 2-1 στο Ολυμπιακό Στάδιο, στο πλαίσιο της 26ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Με τις καλύτερες προϋποθέσεις ξεκίνησε το ματς στο Ολυμπιακό Στάδιο για την ΑΕΚ. Από κεφαλιά πάσα του Γκερέιρο στο 3ο λεπτό, ο Φούντας έφυγε στην πλάτη της άμυνας της Βέροιας και με δυνατό σουτ άνοιξε το σκορ για την Ένωση (1-0).

Το γρήγορο γκολ έδωσε «φτερά» στους «κιτρινόμαυρους» που μέχρι το 15ο λεπτό κυριάρχησαν στον αγωνιστικό χώρο. Στο 13΄, μάλιστα, ο Πετρόπουλος έπιασε το σουτ, αλλά ο Λόπεζ έπεσε στη γωνία του και μπλόκαρε. Από κει και πέρα η Βέροια συνήλθε κι άρχισε να βγαίνει πιο οργανωμένα στην επίθεση. 

Η ομάδα της Ημαθίας έφτασε κοντά στην ισοφάριση στο 27΄, με τον Καλτσά να πλασάρει και τη μπάλα να βρίσκει αρχικά στο σώμα του Τσουμάγκα κι εν συνεχεία στο χέρι του Μητρόπουλου, χωρίς να δοθεί παράβαση. Από ασυνενοησία Μπουγαΐδη και Κωνσταντόπουλου στο 35΄ λίγο έλειψε να γίνει το 1-1 με αυτογκόλ. Το ημίχρονο έκλεισε με την ΑΕΚ να μπαίνει στ' αποδυτήρια προηγούμενη με το γκολ του Φούντα.

Μη έχοντας άλλες επιλογές, η Βέροια βγήκε στο δεύτερο μέρος αποφασισμένη να τα παίξει όλα για όλα. Στο 55΄ τα διαδοχικά σουτ των Ολαϊτάν και Γεωργιάδη αποκρούστηκαν από τους αμυντικούς της Ένωσης. Η ΑΕΚ «απάντησε» στις ευκαιρίες με τον Μητρόπουλο, στο 61΄, να πιάνει αδύναμο πλασέ από πλεονεκτική θέση που δεν αιφνιδίασε τον Λόπεζ.

Με το υπέροχο γκολ του Ολαϊτάν στο 75΄ η Βέροια έφερε το ματς στα ίσα. Ο Αφρικανός με δυνατό σουτ έξω από την περιοχή δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης στον Κωνσταντόπουλο και το ματς πήρε φωτιά στο τελευταίο 15λεπτο. Στο 84΄, όμως, ο Κατίδης έβαλε το πόδι του στο σουτ του Κορδέρο από πλάγια κι έδωσε ξανά το προβάδισμα στην Ένωση 2-1, χάρη στο οποίο η ομάδα του πήρε την τεράστια νίκη.

Η Βέροια έπεσε ξανά στη ζώνη του υποβιβασμού και το έργο της ομάδας της Ημαθίας, πλέον, για την παραμονή στην κατηγορία γίνεται ακόμη δυσκολότερο.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις