Τρίπολη: Άρχισε η αποκομιδή των απορριμμάτων

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 18:16
ICON PRESS /ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ

Βουνά από σκουπίδια στους δρόμους της Τρίπολης.

A- A A+

 

Άρχισε το πρωί η αποκομιδή των απορριμμάτων από τους δρόμους της Τρίπολης, κάτι που είχε σταματήσει πριν από περίπου έναν μήνα, αφού δεν υπήρχε χώρος εναπόθεσης των σκουπιδιών, με αποτέλεσμα να δημιουργείται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια υγεία.

Λύση δόθηκε με την υγειονομική διάταξη του υπουργού Υγείας, Ανδρέα Λυκουρέντζου και την κοινή υπουργική απόφαση του υπουργού Εσωτερικών, Ευριπίδη Στυλιανίδη και του αναπληρωτή υπουργού Περιβάλλοντος, Σταύρου Καλαφάτη, με αποτέλεσμα να αρχίσει η αποκομιδή των σκουπιδιών και η διάθεσή τους στον Χώρο Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ) της Φυλής στην Αττική.

Ο δήμαρχος Τρίπολης, Γιάννης Σμυρνιώτης, ευχαρίστησε τους υπουργούς για το ενδιαφέρον και την κινητικότητα που, όπως είπε, έδειξαν, καθώς και τον περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής (ΕΔΣΝΑ), Γιάννη Σγουρό, για τη συνεργασία του.

Ο κ. Σμυρνιώτης επισήμανε πάντως ότι θα περάσουν αρκετές ημέρες μέχρι να απομακρυνθεί το σύνολο των σκουπιδιών που πνίγουν την πόλη και αφού ζήτησε συγνώμη για άλλη μία φορά από τους πολίτες, τους κάλεσε να συνεργαστούν ενισχύοντας την ανακύκλωση, προκειμένου να μειωθεί ο όγκος των απορριμμάτων.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή