Εκβίαζαν συγγενείς ασθενούς για να τον μεταφέρουν σε θεραπευτήριο του εξωτερικού

Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 16:42
A- A A+

Για απάτη και εκβίαση συνελήφθησαν από τη Διεύθυνση Εσωτερικών Υποθέσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, δυο γερμανοί υπήκοοι (ένας 38χρονος ελληνικής καταγωγής και ένας 46χρονος ιταλικής καταγωγής), που εργάζονται ως φυσιοθεραπευτές σε ιδιωτικό κέντρο αποκατάστασης στη Γερμανία.

Προηγήθηκε σχετική καταγγελία συγγενών 28χρονου, ο οποίος νοσηλεύεται σε κωματώδη κατάσταση σε νοσοκομείο της Αθήνας. Όπως κατήγγειλαν οι οικείοι του ασθενούς, οι δυο δράστες τους προσέγγισαν προ διμήνου και μετά από ενημέρωση των συγγενών ότι ο ΕΟΠΥΥ απέρριψε αίτημα τους για μεταφορά του 28χρονου στο εξωτερικό, ο 38χρονος τους πίεζε να μεταφερθεί στο κέντρο αποκατάστασης, όπου ο ίδιος εργάζεται στη Γερμανία.

Αφού οι συγγενείς επέμεναν να μεταφερθεί στο κέντρο της επιλογής τους, ο 38χρονος, επικαλούμενος διασυνδέσεις με τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΕΟΠΥΥ, αρχικά ισχυρίστηκε ότι μετά από δική του μεσολάβηση εγκρίθηκε τελικά το αίτημα από την αρμόδια Επιτροπή. Στη συνέχεια απαιτούσε εκβιαστικά 12.000 ευρώ, προκειμένου να «εξασφαλίσει» την έκδοση της οριστικής θετικής απόφασης, από τη διοίκηση του Οργανισμού.

Οι αρχές συνέλαβαν τελικά τον 38χρονο μαζί με τον 46χρονο συγκατηγορούμενό του στο νοσοκομείο όπου νοσηλεύεται ο ασθενής, την ώρα που οι δύο δράστες είχαν παραλάβει το χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, σε προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

Οι συλληφθέντες οδηγούνται σήμερα στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ενώ η έρευνα συνεχίζεται προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν εμπλοκή υπαλλήλων στην υπόθεση.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή