Σε αναζήτηση διεξόδου το ιταλικό κοινοβούλιο

Ξεκινούν στις 19 Μαρτίου οι διαβουλεύσεις Ναπολιτάνο με τα κόμματα
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 06:14
REUTERS/MAX ROSSI

Μετά από τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», ο Μπέπε Γκρίλο (στη δωτογραφία) έχει απορρίψει επανειλημμένα τις εκκλήσεις του αρχηγού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού.

A- A A+

Συνεδριάζει σήμερα το ιταλικό κοινοβούλιο προκειμένου να βρεθεί μία λύση στο πολιτικό σκηνικό μετά από το ασαφές αποτέλεσμα των πρόσφατων εκλογών, που έχει προκαλέσει έντονες ανησυχίες στην ευρωζώνη.

Υπενθυμίζεται ότι η κεντροαριστερά κέρδισε τον έλεγχο της κάτω Βουλής των Αντιπροσώπων αλλά όχι και της Γερουσίας, η οποία έχει τις ίδιες νομοθετικές εξουσίες.

Μετά από τη μεγάλη εκλογική επιτυχία του «Κινήματος των Πέντε Αστέρων», ο Μπέπε Γκρίλο έχει απορρίψει επανειλημμένα τις εκκλήσεις του αρχηγού του κεντροαριστερού Δημοκρατικού Κόμματος (PD), Πιερ Λουίτζι Μπερσάνι, για τη δημιουργία κυβέρνησης συνασπισμού.

Από την άλλη πλευρά, παρά το γεγονός ότι το κόμμα του Σίλβιο Μπερλουσκόνι, τα πήγε καλύτερα στις εκλογές από το αναμενόμενο, Μπερσάνι και Γκρίλο έχουν αποκλείσει οποιαδήποτε συμφωνία με τον πρώην πρωθυπουργό της χώρας.

Ο ιταλός πρόεδρος Ναπολιτάνο θα ξεκινήσει στις 19 Μαρτίου διαβουλεύσεις με τους αρχηγούς των κομμάτων σχετικά με τη δημιουργία κυβέρνησης.

Πηγές: ΑΜΠΕ, Reuters

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή