Εκδήλωση του EPLO για τις επιπτώσεις της κρίσης σε κοινωνία και θεσμούς

«Όψεις και βιώματα της κρίσης στην Ελλάδα: Προτάσεις Ανάταξης»
Παρασκευή, 15 Μαρτίου 2013 00:32
EPLO

Στιγμιότυπο από την εκδήλωση του EPLO με τίτλο «Όψεις και βιώματα της κρίσης στην Ελλάδα: Προτάσεις Ανάταξης».

A- A A+

Έλλειμμα δικαιοσύνης αλλά και ηθικής στα μέτρα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, που επιφέρει δυσμενέστατες επιπτώσεις στην κοινωνία και σοβαρά πλήγματα στην δημοκρατία, επεσήμαναν οι ομιλητές στην εκδήλωση του πραγματοποίησε τη Δευτέρα, 11 Μαρτίου, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Δημοσίου Δικαίου (EPLO).

Προεδρεύουσα στην εκδήλωση με τίτλο «Όψεις και βιώματα της κρίσης στην Ελλάδα: Προτάσεις Ανάταξης» ήταν η καθηγήτρια του Παντείου Πανεπιστημίου Πολιτικών και Κοινωνικών Επιστημών Βασιλική Αρτινοπούλου και Προϊσταμένη του Τμήματος Ποινικής Δικαιοσύνης & Εγκληματολογίας και του Τμήματος για Θέματα Ισότητας των Φύλων, του EPLO.

Στην εισήγησή της η κ. Αρτινοπούλου στάθηκε στις κοινωνικές επιπτώσεις της κρίσης, την ένδεια, τον αποκλεισμό, την κατάθλιψη, την αυτοκτονία και επέκρινε τη λογική κάποιων κυβερνητικών παραγόντων φέρνοντας ως παράδειγμα τη δήλωση «οι αυτοκτονίες αυξήθηκαν μόνο κατά 17%».

Χαιρετισμούς στην εκδήλωση απεύθυναν ο διευθυντής του EPLO καθηγητής Σπυρίδων Ι. Φλογαϊτης, η  γενική γραμματέας Πρόνοιας του υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας Έφη Μπέκου-Μπαλτά, η γενική γραμματέας Ισότητας των Φύλων Ζέτα Μ. Μακρή και εκ μέρους του δημάρχου Αθηναίων ο κ. Γ. Σταματόπουλος, διευθυντής του γραφείου Τύπου.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή