Μεγάλα παιχνίδια σε Μιλάνο, Μόσχα και Λονδίνο

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 23:56
REUTERS/ALESSANDRO GAROFALO

Στο Μιλάνο και το γήπεδο «Τζουζέπε Μεάτσα», το 3-0 του του Λονδίνου παραλίγο να μην αποδειχθεί αρκετό για την Τότεναμ, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην παράταση με τον Αντεμπαγιόρ (96΄) και να προκριθεί παρά την ήττα της 4-1 από την Ίντερ.

A- A A+

Συγκλονιστικά παιχνίδια επιφύλαξε η αποψινή βραδιά στο Γιουρόπα Λιγκ, κατά τη διεξαγωγή των επαναληπτικών αγώνων στη φάση των «16» του Γιουρόπα Λιγκ.

Στο Μιλάνο και το γήπεδο «Τζουζέπε Μεάτσα» το 3-0 του του Λονδίνου παραλίγο να μην αποδειχθεί αρκετό για την Τότεναμ, η οποία κατάφερε να σκοράρει στην παράταση με τον Αντεμπαγιόρ (96΄) και να προκριθεί, παρά την ήττα με 4-1 από την Ίντερ.

Οι Ιταλοί πάλεψαν για το θαύμα και έστειλαν το ματς στην παράταση με σκόρερ τους Κασάνο (20΄), Παλάσιο (52΄) και Γκαλάς (75΄αυτογκόλ), ενώ στις καθυστερήσεις ο Καμπιάσο πλάσαρε ελάχιστα άουτ. Αγνώριστη χωρίς τον τιμωρημένο Γκάρεθ Μπέιλ, η Τότεναμ δέχθηκε και τέταρτο γκολ από τον Αλβάρεζ στο 110΄, αλλά προκρίθηκε με την... ψυχή στο στόμα.

Σπουδαίο παιχνίδι έγινε και στην Αγία Πετρούπολη, με τη Βασιλεία να ολοκληρώνει την έκπληξη και να παίρνει το εισιτήριο για τα προημιτελικά της διοργάνωσης χάρις στο 2-0 του πρώτου αγώνα. Η ελβετική ομάδα ηττήθηκε 1-0 (30΄ Βίτσελ) από τη Ζενίτ, η οποία αγωνίστηκε με αριθμητικό πλεονέκτημα σε όλο το δεύτερο ημίχρονο λόγω αποβολής του Ντίας στο 45΄, ενώ έχασε και πέναλτι στο 86΄ με τον Σιρόκοφ.

Η Ρούμπιν Καζάν προκρίθηκε στην παράταση, επικρατώντας 2-0 της Λεβάντε στη Μόσχα. Μετά από 180 λεπτά χωρίς γκολ οι Ρόντον (100΄) και Ντιάντιουν (112΄) έδωσαν στην ομάδα του Κούμπαν Μπερντίγεφ το «εισιτήριο» για τους προημιτελικούς του Γιουρόπα Λιγκ, για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Με γκολ του Παπίς Σισέ στις καθυστερήσεις η Νιουκάστλ νίκησε 1-0 τη ρωσική Ανζί Μαχατσκάλα και την απέκλεισε (0-0 ο πρώτος αγώνας), ενώ η Τσέλσι πιέστηκε αρκετά αλλά υπερκάλυψε την ήττα με 1-0 στο Βουκουρέστι, επικρατώντας της Στεάουα με 3-1 (34΄ Μάτα, 58΄ Τέρι, 71΄ Τόρες - 45΄ Κίρικες), με τον Τόρες να αστοχεί σε πέναλτι (δοκάρι) στο 88΄.

Η Φενέρμπαχτσε αναδείχθηκε ισόπαλη της Βικτόρια Πλζεν 1-1 (44΄ Ουκάν - 61΄ Νταρίντα) στο άδειο λόγω τιμωρίας «Σουκρού Σαράτσογλου» και πέρασε χάρις στο 1-0 της Τσεχίας, ενώ η Λάτσιο μετά την Γκλάντμπαχ άφησε έξω άλλη μία γερμανική ομάδα, τη Στουτγάρδη, καθώς μετά την εκτός έδρας νίκη (2-0) οι «λατσιάλι» επικράτησαν απόψε και στο (επίσης άδειο για τον ίδιο λόγο) «Ολίμπικο», με 3-1, χάρις στο χατ-τρικ του Κότζακ στο 6ο,το 8ο και το 87ο λεπτό (για τους Γερμανούς σκόραρε ο Χάιναλ στο 62΄).

Τέλος, μετά το 1-0 στο «Λουζ» η Μπενφίκα νίκησε και στη Γαλλία τη Μπορντό, με 3-2 (74΄ Ντιαμπατέ, 90΄αυτ. Ζαρντέλ - 30΄ Ζαρντέλ, 75΄, 90΄+ Καρντόσο) και πήρε πανηγυρική πρόκριση για τα προημιτελικά.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις