Νίκησε στην Τοσκάνη, έχασε τη διαφορά

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 23:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ

Οι «ερυθρόλευκοι» νίκησαν τη Σιένα στην Τοσκάνη με  68-67, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας (φωτογραφία αρχείου).

A- A A+

Ο Ολυμπιακός νίκησε στην Ιταλία τη Σιένα με 68-67, στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής στη φάση των «16» της Ευρωλίγκας, αλλά δεν κατάφερε να καλύψει τη διαφορά της ήττας στην αναμέτρηση του ΣΕΦ (72-74), με αποτέλεσμα οι «ερυθρόλευκοι» να υστερούν στην ισοβαθμία με την ομάδα της Τοσκάνης, στη δεύτερη θέση του 6ου ομίλου.

Τα δεκάλεπτα: 18-17, 37-36, 54-49, 67-68

YOUTUBE/EUROLEAGUE

Ο Ολυμπιακός δεν ξεκίνησε καθόλου καλά στον αγώνα του «Παλαέστρα», καθώς η περιφερειακή του άμυνα επέτρεπε στους Ιταλούς να «βομβαρδίζουν» από τα 6.75 (6/14 στο πρώτο ημίχρονο). Η απουσία του Πρίντεζη ήταν εμφανής και οι πρωταθλητές Ευρώπης χρειάζονταν κάποια ξεσπάσματα για να παραμείνουν στο παιχνίδι, καθώς δεν είχαν διάρκεια  στην απόδοσή τους, παρά το ότι στο ξεκίνημα αιφνιδίασαν και προηγήθηκαν με 12-4.

Η άμυνα ζώνης των Ιταλών εγκλώβισε τον Ολυμπιακό, την ώρα που η Σιένα με τον Μπόμπι Μπράουν εξουδετερωμένο αλλά με τους Γιάνινγκ, Κανγκούρ, Καραρέτο και Χάκετ να «πυροβολούν» από το τρίποντο προηγήθηκε στο 18' με 10 πόντους (36-26). Ο Ολυμπιακός κατόρθωσε να επιστρέψει χάρις στον Άντιτς, που με 2/2 τρίποντα βοήθησε την ομάδα του να τρέξει ένα επιμέρους σκορ 10-1 και να πάει στα αποδυτήρια ευρισκόμενη πίσω μόλις με έναν πόντο.

Η τρίτη περίοδος ήταν «μαύρη κι άραχνη» για τον Ολυμπιακό, καθώς με τον Εζέ να το… διασκεδάζει κάτω από τα καλάθια, τον Μπράουν να έχει βρει το χέρι του και τον Σπανούλη καλά φυλαγμένο, η Σιένα ξέφυγε και πάλι στο 25' με +8 (47-39) και μπήκε στο τελευταίο δεκάλεπτο με τη διαφορά στο +5 (54-49).

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν όμως το καλύτερο του Ολυμπιακού στον αγώνα, αφού οι παίκτες του Μπαρτζώκα το πήραν απόφαση ότι για να νικήσουν  θα έπρεπε να παίξουν άμυνα. Περιορίζοντας λοιπόν για περίπου 7 λεπτά τους Ιταλούς στους 4 πόντους και με τους Σλούκα, Σπανούλη να «τραβούν» το σκορ, με ένα σερί 14-4 οι «ερυθρόλευκοι» ξέφυγαν στο 37' με 63-58 και έδειξαν ικανοί να διαφυλάξουν νίκη και διαφορά.

Οι Γιάνινγκ και Μος όμως δεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό το δεύτερο, καθώς με συνεχή εύστοχα σουτ μείωσαν τη διαφορά στην ελάχιστη τιμή της, παρά το ότι στο τέλος ο Λο έχασε το τρίποντο που θα επέτρεπε στον Ολυμπιακό να υπερκαλύψει το -2 της ήττας του στο ΣΕΦ.

Προτεινόμενα για εσάς



Αθλητικές Μεταδόσεις