Ουγγαρία: Αρνείται τα περί αντιδημοκρατικών αλλαγών στο σύνταγμα ο Ορμπάν

Δεν υφίσταται ζήτημα κατά τον ούγγρο πρωθυπουργό
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 18:20
REUTERS/YVES HERMAN

O πρωθυπουργός της Ουγγαρίας, Βίκτορ Ορμπάν μιλά σε συνέντευξη Τύπου εν όψει και της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

A- A A+

Κάθε κατηγορία περί αντιδημοκρατικών αλλαγών στο σύνταγμα της Ουγγαρίας, στα πλαίσια της αναθεώρησής του, απέρριψε ο πρωθυπουργός της χώρας Βίκτορ Ορμπάν.

Ο ούγγρος πρωθυπουργός σημείωσε ότι δεν υφίστανται κατά καμία έννοια αποδείξεις για παραβίαση των θεσπισμένων κανόνων της Ευρωπαϊκής Ένωσης σε ό,τι αφορά την πολιτική δημοκρατία στις χώρες – μέλη.

«Ποιος μπορεί να περάσει έστω και ένα γεγονός, στη βάση του οποίου να στοιχειοθετείται ότι τα όσα πράττουμε είναι αντιδημοκρατικά;;», αναρωτήθηκε μιλώντας σε δημοσιογράφους, εν όψει της Συνόδου Κορυφής των ηγετών της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

«Χωρίς αποδείξεις και γεγονότα, δεν υφίσταται πεδίο πολιτικής συζήτησης», πρόσθεσε ο κ. Ορμπάν.

YOUTUBE/EURONEWSGREEK

Ευρωπαϊκή Ένωση, Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά και οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων έχουν επικρίνει τις συνταγματικές αλλαγές στην Ουγγαρία, κυρίως τον περιορισμό των εξουσιών του Ανώτατου Δικαστηρίου, θεωρώντας ότι αποτελεί υπονόμευση της δημοκρατικής λειτουργίας του ουγγρικού πολιτεύματος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή