Υπό μερικό έλεγχο η πυρκαγικά στον Μάραθο Ηρακλείου

Υπό αντίξοες συνθήκες η μάχη με τις φλόγες
Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 12:02
A- A A+

Υπό μερικό έλεγχο κατάφεραν να θέσουν, υπό αντίξοες συνθήκες, οι πυροσβεστικές δυνάμεις τη μεγάλη δασική πυρκαγιά στην περιοχή Μάραθος του δήμου Μαλεβιζίου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Η φωτιά, η οποία ξέσπασε στις 6 το πρωί, έλαβε διαστάσεις λόγω των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή, η οποία μάλιστα είναι δύσβατη.

Στο σημείο επιχείρησαν 30 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 14 άτομα πεζοπόρο τμήμα και πέντε πυροσβεστικά οχήματα της τοπικής αυτοδιοίκησης.

Ο δήμαρχος Μαλεβιζίου Κώστας Μαμουλάκης βρέθηκε από νωρίς στο σημείο για να έχει άμεση εικόνα για τα πύρινα μέτωπα, ζήτησε βοήθεια σε πυροσβεστικά μέσα και από του όμορους δήμους Ηρακλείου, Ανωγείων και Ρεθύμνης που άμεσα ανταποκρίθηκαν.

 

«Ζήσαμε πολύ δύσκολες καταστάσεις στο Μάραθος. Οι πολλές εστίες σε δύσβατα σημεία, δυσχέραιναν το έργο των πυροσβεστικών δυνάμεων. Κάποια στιγμή η φωτιά είχε μπει στο ρέμα με κατεύθυνση τον οικισμό του Φόδελε. Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν πραγματική μάχη και κατάφεραν να τη θέσουν υπό μερικό έλεγχο. Αξίζουν πολλά μπράβο και πολλά συγχαρητήρια σε όλα τα στελέχη της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας για τον αγώνα που έδωσαν και δίνουν» ανέφερε ο δήμαρχος Μαλεβιζίου.

Παράλληλα ευχαρίστησε τον γ.γ Αποκεντρωμένης Διοίκησης και τους δημάρχους Ηρακλείου, Ρεθύμνης και Ανωγείων για την βοήθεια σε μέσα πυρόσβεσης που έστειλαν καθώς και τον Περιφερειακό Διοικητή Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης και όλους που μετείχαν στις προσπάθειες κατάσβεσής της.

Στην περιοχή παραμένουν δυνάμεις της Πυροσβεστικής για τυχόν αναζωπύρωση της πυρκαγιάς.

Στην ίδια περιοχή την περασμένη Δευτέρα εκδηλώθηκε πυρκαγιά καίγοντας 60 στρέμματα χορτολιβαδικής έκτασης, ωστόσο η σημερινή πυρκαγιά δεν προήλθε από αναζωπύρωση.

Στο μεταξύ, η Πυροσβεστική Υπηρεσία Ηρακλείου με ανακοίνωσή της καλεί τους αγρότες να είναι προσεκτικοί και να μην προχωρούν στο κάψιμο ελαιοκλαδων, γιατί οι θυελλώδεις άνεμοι μπορεί να προκαλέσουν πυρκαγιά.

naftemporiki.gr με πληροφορίες και από ΑΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή