Κυβέρνηση συνασπισμού στο Ισραήλ

Πέμπτη, 14 Μαρτίου 2013 09:34
REUTERS/BAZ RATNER

Την επίτευξη της συμφωνίας από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου (στη φωτογραφία), ανακοίνωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του δεξιού κόμματός του Λικούντ.

A- A A+

Εντός της ημέρας αναμένεται η υπογραφή της συμφωνίας για το σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού στο Ισραήλ.

Την επίτευξη της συμφωνίας από τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ανακοίνωσε νωρίτερα η εκπρόσωπος του δεξιού κόμματός του Λικούντ.

«Υπάρχει κυβέρνηση», δήλωσε η εκπρόσωπος Νόγκα Κάτζ. 

GRAPHIC NEWS

Όπως είπε, το κόμμα του Νετανιάχου Λικούντ-Μπεϊτένου θα συμμαχήσει με το κεντρώο Γες Ατίντ, με το ακροδεξιό Εβραϊκή Εστία και το Χάτνουα της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι. 

YOUTUBE/EURONEWSGREEK
Ισραήλ: Κυβέρνηση συνασπισμού με το βλέμμα στην οικονομία

Δύο μέρες πριν εκπνεύσει η προθεσμία εντολής σχηματισμού κυβέρνησης που είχε λάβει ο Νετανιάχου στο Ισραήλ, επετεύχθη συμφωνία για κυβέρνηση συνασπισμού. Η νέα κυβέρνηση θα είναι αποτέλεσμα συμμαχίας του κόμματος του Νετανιάχου Λικούντ-Μπεϊτένου που ήρθε πρώτο στις εκλογές, με το κεντρώο Γες Ατίντ, με το ακροδεξιό κόμμα Εβραϊκή Εστία και με το Χατνουάχ της πρώην υπουργού Εξωτερικών Τζίπι Λίβνι. Οι υπέρ-ορθόδοξοι, παραδοσιακοί σύμμαχοι του Μπενιαμίν Νετανιάχου δεν θα συμμετέχουν στη νέα κυβέρνηση.

Κατά πάσα πιθανότητα η νέα κυβέρνηση θα αναλάβει καθήκοντα την προσεχή εβδομάδα, πριν από την επίσκεψη του αμερικανού προέδρου Μπαράκ Ομπάμα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή