Ενίσχυση των ογκολογικών τμημάτων ζητεί ο Γ. Μιχελάκης

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 13:51
Eurokinissi/ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

Ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ Γ. Μιχελάκης, τόνισε ότι πολλοί καρκινοπαθείς αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος θεραπείας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, απευθύνονται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία,με αποτέλεσμα να αυξηθεί την τελευταία διετία η ζήτηση υπηρεσιών στα δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία κατά 30% και σε ορισμένα  εξειδικευμένα τμήματά τους ακόμη και κατά 60%.

A- A A+

Μέτρα για την ενίσχυση των ογκολογικών τμημάτων στα δημόσια νοσοκομεία ζητεί ο βουλευτής Επικρατείας της ΝΔ, Γιάννης Μιχελάκης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Λυκουρέντζο.

Όπως τονίζει ο κ. Μιχελάκης, πολλοί καρκινοπαθείς αδυνατώντας πλέον να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος θεραπείας των ιδιωτικών θεραπευτηρίων, απευθύνονται σήμερα στα δημόσια νοσοκομεία. Το γεγονός αυτό, σύμφωνα με τον βουλευτή, είχε ως αποτέλεσμα να αυξηθεί την τελευταία διετία η ζήτηση υπηρεσιών στα δημόσια ογκολογικά νοσοκομεία κατά 30% και σε ορισμένα  εξειδικευμένα τμήματά τους ακόμη και κατά 60%.

Η αύξηση της ζήτησης στα δημόσια νοσοκομεία σε συνδυασμό με τις ελλείψεις και τις αδυναμίες του εθνικού συστήματος υγείας, συνεχίζει ο κ. Μιχελάκης, έχουν οδηγήσει στο φαινόμενο της πολύμηνης αναμονής για θεραπεία των ασθενών στα ογκολογικά τμήματα. 

Όπως ενδεικτικά αναφέρει ο ίδιος, η αναμονή των καρκινοπαθών για ακτινοθεραπεία ανέρχεται στους τρεις με τέσσερις μήνες, ενώ η αναμονή στο ειδικό τμήμα ραδιενεργού ιωδίου για τον καρκίνο του θυρεοειδούς υπερβαίνει τους έξι μήνες.

Με τα δεδομένα αυτά, καταλήγει ο ερωτών βουλευτής, επιβάλλεται άμεσα η δραστική αντιμετώπιση της υποστελέχωσης των ογκολογικών τμημάτων και η διασφάλιση επαρκούς φαρμακευτικού και νοσοκομειακού υλικού σε αυτά, προκειμένου να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες τους.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή