Ένας νεκρός από έκρηξη οβίδας στον Έβρο

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 11:16
ΑΠΕ/ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΠΑΥΛΟΣ

Στρατιώτες κατά τη διάρκεια άσκησης.

A- A A+

Ένας πυροτεχνουργός του στρατού τραυματίστηκε θανάσιμα στη διάρκεια διαδικασίας εξουδετέρωσης άσκαστων οβίδων στο πεδίο βολής «Ψηλός Στάλος» στα Λάβαρα Έβρου.

Μετά την έκρηξη οβίδας, διακομίστηκε άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Διδυμοτείχου, όπου, παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον κρατήσουν στη ζωή, κατέληξε.

Στο νοσοκομείο μεταφέρθηκαν και δύο άλλοι πυροτεχνουργοί, οι οποίοι τραυματίστηκαν ελαφρύτερα.

Σύφμωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού, το δυστύχημα σημειώθηκε στις 10:10, στο Πεδίο Βολής – Πεδίο Ασκήσεων «ΨΗΛΟΣ ΣΤΑΛΟΣ» στα Λάβαρα Διδυμοτείχου, όταν κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών καταστροφής πυρομαχικών, σημειώθηκε έκρηξη οπλοβομβίδας, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό ενός ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και τον ελαφρύ τραυματισμό ενός ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) κι ενός ΕΜΘ επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού), της δυνάμεως της 389 Προκεχωρημένης Αποθήκης Πυρομαχικών.

Για το περιστατικό έχει ενημερωθεί ο Εισαγγελέας Στρατοδικείου Ξάνθης και έχει διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση από τις αρμόδιες στρατιωτικές Αρχές.

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του θανόντος, εξέφρασαν η πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας. 

Εξηγήσεις από τον υπουργό Άμυνας ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Εξηγήσεις για τα αίτια του θανάσιμου τραυματισμού του πυροτεχνουγού στον Έβρο ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ να δοθούν από τον υπουργό Εθνικής Άμυνας στη Διαρκή Επιτροπή Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας,  οφείλουμε όλοι και πρώτα από όλα η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΘΑ «να αναζητήσουμε ελικρινείς και πειστικές απαντήσεις για τις αιτίες αυτού του τραγικού συμβάντος και όχι “περιστατικού” όπως αναφέρεται στην επίσημη ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου του ΓΕΣ». Τα ερωτήματα δεν είναι απλώς εύλογα, είναι αμείλικτα, προσθέτει.

Συνεχίζοντας ο κ. Δρίτσας αναφέρει ότι οι ειλικρινείς εγγυήσεις ότι τέτοια γεγονότα δεν πρόκειται να ξανασυμβούν θα είναι η ελαχιστότατη οφειλόμενη τιμή.

«Ελπίζουμε ότι κανείς δεν θα θελήσει να προσεγγίσει το θάνατο του Ανθυπολοχαγού (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού)  και τον τραυματισμό του Ταγματάρχη (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) και του ΕΜΘ Επιλοχία (Υλικού Πολέμου-Πυροτεχνουργού) ως – έστω και ακραία – «παράπλευρη απώλεια», καταλήγει.

Συλλυπητήρια ΚΚΕ

Το ΚΚΕ εκφράζει τη θλίψη και τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένεια και στους συναδέλφους του άτυχου ανθυπολοχαγού και τη συμπαράστασή του και τις ευχές για ταχεία ανάρρωση των δύο τραυματιών.

 

 

 

 

    

 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή