Κίνα: 6.000 νεκροί χοίροι σε ποταμό της Σαγκάης

Τετάρτη, 13 Μαρτίου 2013 09:29
REUTERS/ALY SONG

Νεκροί χοίροι επιπλέουν σε παραπόταμο του ποταμού Χουαγκπού στην πόλη Pinghu, της επαρχίας Zhejiang. Περισσότεροι από 2.200 χοίροι περισυνελέγησαν νεκροί από τον ποταμό που αποτελεί μία από τις κύριες πηγές ύδατος της πόλης, προκαλώντας δημόσια κατακραυγή στην Κίνα, τη στιγμή που υπάρχουν ανησυχίες για την ασφάλεια των τροφίμων και την ατμοσφαιρική ρύπανση, η οποία έχει φτάσει σε υψηλά επίπεδα.

A- A A+

Χιλιάδες νεκροί χοίροι περισυνελέγησαν από τον ποταμό Χουανγκπού της Σανγκάης, τα  νερά του οποιόυ χρησιμοποιούνται για την παροχή του 22% του πόσιμου νερού για τους 23 εκατομμύρια κατοίκους της μεγαλούπολης.

Σύμφωνα με τις αρχές της Σαγκάης, ο αριθμός των νεκρών ζώων που επέπλεαν στον ποταμό, διπλασιάστηκε μέσα σε δύο ημέρες φτάνοντας τους 6.000.

Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο δήμος, περισυνελέγησαν συνολικά 5.916 νεκρά ζώα, τα οποία πιθανώς να τα πέταξαν στο ποτάμι κτηνοτρόφοι της νομαρχίας Ζιανσίνγκ (επαρχία Ζετσιάνγκ).

«Δεν αποκλείουμε την πιθανότητα τα ζώα να προέρχονται από το Ζιασίνγκ, όμως δεν είμαστε σίγουροι», δήλωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών. «Δεν γνωρίζουμε πού εκτρέφονταν, συνεπώς θα μπορούσαν να προέρχονται από κάπου αλλού», συμπλήρωσε, με τις αρχές να μην είναι επίσης σε θέση να διευκρινίσουν από ποια ασθένεια πέθαναν τα ζώα.

REUTERS

 Οι αρχές της Σανγκάης ελέγχουν συνεχώς την ποιότητα των υδάτων του ποταμού και όπως ανακοίνωσαν δεν έχουν εντοπιστεί ίχνη μόλυνσης.

Ο ποταμός Χουανγκπού είναι παγκοσμίως γνωστός αφού κυλά κατά μήκος του Μπουντ, της λεωφόρου της Σανγκάης όπου βρίσκονται εξαιρετικά αποικιακού ρυθμού κτίρια του 1930. Πάνω στο ποτάμι βρίσκεται επίσης και η συνοικία Πουντόνγκ, γνωστή για τους ουρανοξύστες της, σύμβολα της οικονομικής άνθησης της Κίνας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή