Ο υπουργός Δικαιοσύνης των ΗΠΑ ζητεί περισσότερες εξουσίες για παρακολουθήσεις τηλεφώνων

Δευτέρα, 17 Σεπτεμβρίου 2001 01:33
A- A A+

Στο νέο πόλεμό της κατά της τρομοκρατίας, η κυβέρνηση Μπους ζητεί μεγαλύτερες εξουσίες για να παρακολουθεί τις τηλεφωνικές γραμμές και τα δίκτυα ηλεκτρονικών υπολογιστών, δήλωσε χθες ο υπουργός Δικαιοσύνης Τζον ¶σκροφτ.

Οι κανονισμοί για την έγκριση παρακολουθήσεων τηλεφωνημάτων πρέπει να αλλάξουν ώστε να επικεντρωθούν στον ύποπτο μάλλον παρά στην τηλεφωνική συσκευή, σε μια εποχή που πολλοί έχουν πολλαπλά και "μιας χρήσεως" τηλέφωνα, δήλωσε.

Ο ¶σκροφτ ζήτησε επίσης από το Κογκρέσο να νομοθετήσει μακρότερες ποινές κάθειρξης για άτομα που προσφέρουν καταφύγιο σε τρομοκράτες --σήμερα η ανώτατη ποινή είναι πέντε χρόνια-- ώστε να είναι εξισωθούν με εκείνες που προβλέπονται για την υπόθαλψη κατασκόπων.

Μιλώντας στην τηλεόραση από την προεδρική εξοχική κατοικία στο Καμπ Ντέιβιντ, ο ¶σκροφτ δήλωσε ότι οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ασφαλείας, όπως το FBI, έχουν αυτή τη στιγμή καλύτερα εργαλεία για να αντιμετωπίσουν το οργανωμένο έγκλημα και τον παράνομο τζόγο απ' ό,τι για να καταπολεμήσουν την τρομοκρατία.

Ο υπουργός Εξωτερικών Κόλιν Πάουελ είχε παραδεχθεί εμμέσως νωρίτερα ότι ενδέχεται να αναθεωρηθεί ο νόμος που είχε θεσπίσει το 1976 ο τότε πρόεδρος Τζέραλντ Φορντ και ο οποίος απαγορεύει ρητά στις ειδικές δυνάμεις των ΗΠΑ να δολοφονούν ξένους ηγέτες.

Πηγές: ΑΠΕ - Γερμ.Πρακτ.-Γαλλ.Πρακτ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή