ΔΕΗ: Τοπικές επιτροπές για αξιολόγηση ληξιπρόθεσμων οφειλών

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 12:26
Eurokinissi/ΜΠΟΛΑΡΗ ΤΑΤΙΑΝΑ

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός ενημέρωσε την κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι άμεσα θα συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές στις περιφέρειες, οι οποίες θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και ανέχεια ή αν οφείλονται σε κακή τακτική καταναλωτών.

A- A A+

Με τη σύσταση τοπικών επιτροπών στις περιφέρειες της χώρας επιχειρεί η ΔΕΗ να δώσει λύση στο πρόβλημα των ληξιπρόθεσμων οφειλών των καταναλωτών. 

Παρουσία του υφυπουργού Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Ασημάκη Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ Αρθούρος Ζερβός ενημέρωσε την κοινοβουλευτική Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου ότι άμεσα θα συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές στις περιφέρειες, οι οποίες θα αποφαίνονται αν οι ανεξόφλητοι λογαριασμοί της ΔΕΗ οφείλονται σε πραγματική οικονομική αδυναμία και ανέχεια ή αν οφείλονται σε κακή τακτική καταναλωτών.

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Περιβάλλοντος Ασημάκης Παπαγεωργίου έσπευσε να επισημάνει ότι «το κοινωνικό τιμολόγιο της ΔΕΗ έχει ήδη πιάσει τους στόχους, αφού οι αιτήσεις ξεπέρασαν τις 500.000, διότι οι καταναλωτές συνειδητοποίησαν ότι η διαδικασία είναι απλή και χωρίς γραφειοκρατία».

Απαντώντας σε ερωτήσεις βουλευτών για τις διακοπές ρεύματος σε καταναλωτές που δεν πληρώνουν τις οφειλές τους και ειδικά στην επισήμανση του βουλευτή της Χρυσής Αυγής, Ηλία Παναγιώταρου, ότι είναι δεκάδες χιλιάδες και ίσως φθάνουν τις 100.000 οι περιπτώσεις οριστικής διακοπής ρεύματος από τη ΔΕΗ, με αφαίρεση της ασφάλειας του ρεύματος και ενδεχομένως και των μετρητών, ο κ. Ζερβός είπε μεταξύ άλλων: 

«Δεν νομίζω ότι είναι αυτά τα νούμερα που αναφέρατε αλλά το πρόβλημα είναι πράγματι υπαρκτό και άμεσα θα ανακοινώσουμε μέτρα», ενώ μόνο οι διακανονισμοί, από 400.000 που ήταν το 2011, έφθασαν τους 700.000 το 2012 - «και δεν είναι γνωστό ακόμη πού πάει το πράγμα το 2013».

«Δεν θέλω να πιστεύω ότι τα στελέχη μας είναι ανάλγητα, απλώς έχουν ξεπεραστεί από τα πράγματα», πρόσθεσε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΗ.

«Είναι δύσκολο», είπε, «να καταλάβει κανείς γιατί δεν μπορεί να πληρώσει κάποιος, αν δηλ. το κάνει από ανέχεια ή είναι μπαταχτσής» και προανήγγειλε ότι θα συγκροτηθούν τοπικές επιτροπές σύντομα, γιατί τη διάκριση αυτή δεν μπορεί να την κάνει ένα μόνο άτομο από τη ΔΕΗ.

Διευκρίνισε τέλος, ότι οι επιτροπές αυτές θα γίνουν ανά περιφέρεια, προκειμένου να διαπιστώνεται πού είναι το πραγματικό πρόβλημα. «Υπάρχει βούληση να βοηθήσουμε και αυτό θα γίνει άμεσα. Όσες περιπτώσεις πάνε στα γραφεία μας κοιτάμε να τις ρυθμίσουμε», διαβεβαίωσε ο κ. Ζερβός.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή