Την απομάκρυνση συμβούλου του Χ. Αθανασίου ζητεί ο ΣΥΡΙΖΑ

Τρίτη, 12 Μαρτίου 2013 11:25
Eurokinissi/ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ Βασιλική Κατριβάνου, σημειώνει ότι «η άμεση απομάκρυνση του κ. Ιωάννη Κωτούλα από το γραφείο του κ. Αθανασίου και η άμεση αποδοκιμασία όλων των κομμάτων της τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι επιβεβλημένες», μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κωτούλας είναι «υμνητής του Χίτλερ και του ναζισμού».

A- A A+

Την άμεση απομάκρυνση του Ιωάννη Κωτούλα από τη θέση του συμβούλου του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών Χαράλαμπου Αθανασίου ζητεί η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου μετά το θόρυβο που προκλήθηκε από δημοσίευμα της εφημερίδας Αυγή, σύμφωνα με το οποίο ο κ. Κωτούλας είναι «υμνητής του Χίτλερ και του ναζισμού».

Η εφημερίδα επικαλείται έργο του κ. Κωτούλα με τίτλο «Η άνοδος του Γ’ Ράιχ» και παραθέτει αποσπάσματά του, τα οποία αναπαράγει η κ. Κατριβάνου, χαρακτηρίζοντάς τον «φιλοναζιστή».

«Ως ΣΥΡΙΖΑ - ΕΚΜ είχαμε επισημάνει εγκαίρως ότι το μόνο πολιτικό κόμμα που μπορεί να δηλώνει ικανοποιημένο με τους χειρισμούς του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικού κ. Αθανασίου στο ζήτημα της ιθαγένειας είναι η Χρυσή Αυγή. Δεν φανταζόμασταν όμως ότι ένας μέλος του υπουργικού συμβουλίου, και μάλιστα με ιδιαίτερη ευαισθησία σε ζητήματα συνταγματικής τάξης, θα διάλεγε ως σύμβουλό του επί του θέματος κάποιον που θεωρεί το ναζισμό “μεγάλη επανάσταση”, το Άουσβιτς “συνηθισμένη και καθιερωμένη πρακτική όλων των εμπολέμων πλευρών” και τη ναζιστική Κατοχή στην Ελλάδα “ευμενή”», τονίζει η βουλετής.

Η κ. Κατριβιάνου σημειώνει ακόμη ότι «η άμεση απομάκρυνση του κ. Ιωάννη Κωτούλα από το γραφείο του κ. Αθανασίου και η άμεση αποδοκιμασία όλων των κομμάτων της τρικομματικής συγκυβέρνησης είναι επιβεβλημένες».

«Ακόμα και γι' αυτή την κυβέρνηση υπάρχουν όρια. Ακριβώς όπως δεν διανοούμαστε να ζητήσουμε συνταγές μαγειρικής από ανθρωποφάγους, δεν είναι δυνατό και να ζητάμε συμβουλές περί του ποιος είναι έλληνας πολίτης από κάποιον που θεωρεί ότι “η πρακτική του να απορρίπτουμε τον ναζισμό πρέπει να σταματήσει”, συνεχίζει.

Καλεί τέλος ειδικά τα κόμματα που υπερψήφισαν τον νόμο Ραγκούση να σκεφτούν «με ποιους ακριβώς όρους πολιτεύονται (και) επί του συγκεκριμένου ζητήματος».

 


 

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή