Δίκη «17Ν» : Μάρτυρας αναγνώρισε Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό

Δευτέρα, 12 Μαΐου 2003 11:35
A- A A+

Τους αδελφούς Χριστόδουλο και Σάββα Ξηρό, αναγνώρισε με βεβαιότητα ως δύο απο τους τρείς δράστες της ληστείας στο σούπερ μάρκετ «Μαρινόπουλος», στις 27 Δεκεμβρίου 1987, ο Νίκος Νικολακόπουλος, που κατέθεσε στο δικαστήριο.

Ο μάρτυρας, ο οποίος τότε ήταν διευθυντής στο σούπερ μάρκετ, κατέθεσε ότι δύο άτομα, ντυμένα αστυνομικοί, τον είχαν σταματήσει, ενώ οδηγούσε, προσποιούμενοι ότι θέλουν να κάνουν έλεγχο.

Σύμφωνα με τον κ. Νικολακόπουλο, με τη χρήση βίας τον οδήγησαν στο σούπερ μάρκετ, που εκείνη την ώρα ήταν κλειστό και αφού τους είπε τον αριθμό του χρηματοκιβωτίου πήραν τα χρήματα.

Αμέσως μετά, όπως κατέθεσε ο μάρτυρας, τον ακινητοποίησαν, χρησιμοποιώντας ένα ξύλινο βαρέλι απο τυρί φέτα και τον άφησαν με δεμένα τα χέρια.

Ο κ. Νικολακόπουλος κατέθεσε πως, όταν κατάφερε να απεγκλωβιστεί απο το βαρέλι, ειδοποίησε τους υπαλλήλους συνεργείου καθαρισμού ότι έγινε ληστεία.

Ο εισαγγελέας Χρήστος Λάμπρου, αναφερόμενος στο περιστατικό με το βαρέλι, υποστήριξε πως «η συμπεριφορά των δραστών δεν συνιστά μόνο ιδιαίτερα σκληρότητα, αλλά αγγίζει τα όρια της ιδιαίτερα ειδεχθούς εγκληματικής δράσης».

Οι συνήγοροι υπεράσπισης των δύο κατηγορουμένων επεσήμαναν στο δικαστήριο ότι, προανακριτικά, ο μάρτυρας είχε υποστηρίξει πως δεν είχε συγκρατήσει τα χαρακτηριστικά των δραστών.

ΠΗΓΗ : Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή